Mandľovo mascarpone trubičky
![Mandľovo mascarpone trubičky](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001972/img_sk_4x3/mandlovo-mascarpone-trubicky_00180.jpg)
Úžasne krémové trubičky z lístkového cesta.
recept,fotorecept,cesto lístkové,mandle mleté,mascarpone,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 | gramov | |
cukor práškový | 50 | gramov | |
krokant z mandlí | - | ||
mandle mleté | 50 | gramov | |
mascarpone | 250 | gramov | |
maslo | - | ||
maslo | 50 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 100 | mililitrov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
vaječný likér | 2 | polievkové lyžice |
Recept
1.
cesto lístkové 275 gramov
Lístkové cesto zvinuté na papieri rozvinieme a pokrájame na 2 cm široké pásy.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_5995.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_5996.jpg)
3.
Čiastočným prekladaním omotáme pás cesta okolo trubičky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_5999.jpg)
4.
vajce slepačie 1 kus
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_6001.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_6003.jpg)
6.
Pečieme 15 minút pri teplote 220°C. Upečené trubičky stiahneme za tepla z formičiek.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_6008.jpg)
7.
maslo 50 gramov • cukor práškový 50 gramov
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_5982.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_5984.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_5988.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_5990.jpg)
11.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov
...a vyšľahanú šľahačku. Krém uložíme na polhodinu do chladničky, aby ľahko stuhol.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_5992.jpg)
12.
Potom krém naplníme do cukrárenského vrecúška.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_6010.jpg)
13.
Naplníme trubičky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_6013.jpg)
14.
Uložíme do chladničky najmenej na 2 hodiny a môžeme podávať.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_6016.jpg)
Dobrú chuť!