RECEPTY

Brownie torta s ovocím

Brownie torta s ovocím

Fantasticky dobrá čokoládová torta s plnkou z mascarpone a drobného ovocia. Vyskúšať ju sa rozhodne oplatí!

recept,fotorecept,kakao - prášok,kakao - prášok,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mascarpone,záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový160gramov
cukor práškový120gramov
kakao - prášok6polievkových lyžíc
kakao - prášok30gramov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
mascarpone250gramov
maslo180gramov
mlieko polotučné 1,5%40mililitrov
múka hladká140gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ½čajovej lyžičky
vajce slepačie4kusy
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia)250gramov
čokoláda 70%200gramov
čokoláda biela70gramov

 

Recept

1. 

čokoláda 70% 100 gramov

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu.

2. 

maslo 90 gramov  cukor kryštálový 80 gramov

Vmiešame maslo a cukor.

3. 

múka hladká 70 gramov  kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky  soľ ¼ čajovej lyžičky  kakao - prášok 3 polievkové lyžice

V miske zmiešame múku s práškom do pečiva, kakaom a soľou.

4. 

vajce slepačie 2 kusy

Do roztopenej vlažnej čokolády s maslom pridáme vajcia a postupne zapracujeme sypkú zmes.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 20 mililitrov

Pridáme mlieko a poriadne premiešame.

6. 

Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm

Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 30 minút na 180°C.

7. 

čokoláda 70% 100 gramov  maslo 90 gramov  cukor kryštálový 80 gramov  múka hladká 70 gramov  kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky  soľ ¼ čajovej lyžičky  kakao - prášok 3 polievkové lyžice  vajce slepačie 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 20 mililitrov

Celý postup znova zopakujeme a pripravíme si druhý korpus.

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  cukor práškový 120 gramov  kakao - prášok 30 gramov

Krém si pripravíme vyšľahaním smotany na šľahanie, pridáme kakao a cukor. Premiešame.

9. 

mascarpone 250 gramov

Do krému zapracujeme mascarpone a krátko prešľaháme.

10. 

záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 250 gramov

Na vychladený korpus natrieme časť krému a poukladáme drobné ovocie.

11. 

Zakryjeme druhým korpusom a rozotrieme, aj po bokoch, zvyšok krému.

12. 

čokoláda biela 70 gramov

Tortu môžeme ozdobiť drobným ovocím alebo najemno nastrúhanou bielou čokoládou.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť