Brownie torta s ovocím

Fantasticky dobrá čokoládová torta s plnkou z mascarpone a drobného ovocia. Vyskúšať ju sa rozhodne oplatí!
recept,fotorecept,kakao - prášok,kakao - prášok,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mascarpone,záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia),Zákusky
Zákusky
Kuchtil
Počet porcií
12
Hmotnosť porcie
165 g
Energia porcie
576 kcal
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 160 644 | gramov kcal | |
cukor práškový | 120 466 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 6 184 | polievkových lyžíc kcal | |
kakao - prášok | 30 92 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramov kcal | |
maslo | 180 1322 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 40 20 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 140 486 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) | 250 100 | gramov kcal | |
čokoláda 70% | 200 1120 | gramov kcal | |
čokoláda biela | 70 378 | gramov kcal |
Recept


3.
múka hladká 70 gramov • kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky • soľ ¼ čajovej lyžičky • kakao - prášok 3 polievkové lyžice
V miske zmiešame múku s práškom do pečiva, kakaom a soľou.

4.
vajce slepačie 2 kusy
Do roztopenej vlažnej čokolády s maslom pridáme vajcia a postupne zapracujeme sypkú zmes.


6.
Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm
Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 30 minút na 180°C.

7.
čokoláda 70% 100 gramov • maslo 90 gramov • cukor kryštálový 80 gramov • múka hladká 70 gramov • kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky • soľ ¼ čajovej lyžičky • kakao - prášok 3 polievkové lyžice • vajce slepačie 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 20 mililitrov
Celý postup znova zopakujeme a pripravíme si druhý korpus.

8.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • cukor práškový 120 gramov • kakao - prášok 30 gramov
Krém si pripravíme vyšľahaním smotany na šľahanie, pridáme kakao a cukor. Premiešame.


10.
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 250 gramov
Na vychladený korpus natrieme časť krému a poukladáme drobné ovocie.

11.
Zakryjeme druhým korpusom a rozotrieme, aj po bokoch, zvyšok krému.

12.
čokoláda biela 70 gramov
Tortu môžeme ozdobiť drobným ovocím alebo najemno nastrúhanou bielou čokoládou.

Dobrú chuť!