Brownie torta s ovocím
Fantasticky dobrá čokoládová torta s plnkou z mascarpone a drobného ovocia. Vyskúšať ju sa rozhodne oplatí!
recept,fotorecept,kakao - prášok,kakao - prášok,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mascarpone,záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 160 | gramov | |
cukor práškový | 120 | gramov | |
kakao - prášok | 6 | polievkových lyžíc | |
kakao - prášok | 30 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
mascarpone | 250 | gramov | |
maslo | 180 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 40 | mililitrov | |
múka hladká | 140 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) | 250 | gramov | |
čokoláda 70% | 200 | gramov | |
čokoláda biela | 70 | gramov |
Recept
3.
múka hladká 70 gramov • kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky • soľ ¼ čajovej lyžičky • kakao - prášok 3 polievkové lyžice
V miske zmiešame múku s práškom do pečiva, kakaom a soľou.
4.
vajce slepačie 2 kusy
Do roztopenej vlažnej čokolády s maslom pridáme vajcia a postupne zapracujeme sypkú zmes.
6.
Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm
Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 30 minút na 180°C.
7.
čokoláda 70% 100 gramov • maslo 90 gramov • cukor kryštálový 80 gramov • múka hladká 70 gramov • kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky • soľ ¼ čajovej lyžičky • kakao - prášok 3 polievkové lyžice • vajce slepačie 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 20 mililitrov
Celý postup znova zopakujeme a pripravíme si druhý korpus.
8.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • cukor práškový 120 gramov • kakao - prášok 30 gramov
Krém si pripravíme vyšľahaním smotany na šľahanie, pridáme kakao a cukor. Premiešame.
10.
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 250 gramov
Na vychladený korpus natrieme časť krému a poukladáme drobné ovocie.
11.
Zakryjeme druhým korpusom a rozotrieme, aj po bokoch, zvyšok krému.
12.
čokoláda biela 70 gramov
Tortu môžeme ozdobiť drobným ovocím alebo najemno nastrúhanou bielou čokoládou.
Dobrú chuť!