svetvomne.sk

Jemný čokoládový rez

Recept na dezert z piškot a jemného pudingového krému. Môže byť servírovaný aj v elegantných pohárikoch.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

mlieko polotučné 1,5% 600 ml  cukor kryštálový 100 g  cukor vanilkový 1 ks

Do 300 ml mlieka nasypeme kryštáľový a vanilkový cukor. Zohrejeme na miernom ohni.

2. 

vaječný žĺtok 1 ks  múka hladká 50 g  kakao - prášok 20 g

V zvyšku studeného mlieka rozmiešame múku, kakao, žĺtok a za stáleho miešania vlejeme do horúceho mlieka.

3. 

Krém za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

4. 

maslo 50 g

Do mierne vychladnutého krému vmiešame maslo.

5. 

piškóty dlhé 150 g  káva čierna  rum 3 ml

Do formy poukladáme dlhé piškóty (lady fingers), ktoré pred tým namočíme na 3sekundy do silného vývaru z kávy zmiešanej s trochou rumu.

6. 

Formu zalejeme vychladeným krémom.

7. 

Vrch pokryjeme zvyšnými kávovými piškótami a dobre zachladíme.

8. 

šľahačka  poleva cukrárska čokoládová

Zachladený dezert preklopíme, polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme šľahačkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť