svetvomne.sk

Jemný čokoládový rez

    

Recept na dezert z piškot a jemného pudingového krému. Môže byť servírovaný aj v elegantných pohárikoch.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

mlieko polotučné 1,5% 600 mililitrov  cukor kryštálový 100 gramov  cukor vanilkový 1 kus

Do 300 ml mlieka nasypeme kryštáľový a vanilkový cukor. Zohrejeme na miernom ohni.

2. 

vaječný žĺtok 1 kus  múka hladká 50 gramov  kakao - prášok 20 gramov

V zvyšku studeného mlieka rozmiešame múku, kakao, žĺtok a za stáleho miešania vlejeme do horúceho mlieka.

3. 

Krém za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

4. 

maslo 50 gramov

Do mierne vychladnutého krému vmiešame maslo.

5. 

piškóty dlhé 150 gramov  káva čierna  rum tmavý 3 mililitre

Do formy poukladáme dlhé piškóty (lady fingers), ktoré pred tým namočíme na 3sekundy do silného vývaru z kávy zmiešanej s trochou rumu.

6. 

Formu zalejeme vychladeným krémom.

7. 

Vrch pokryjeme zvyšnými kávovými piškótami a dobre zachladíme.

8. 

šľahačka  poleva cukrárska čokoládová

Zachladený dezert preklopíme, polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme šľahačkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť