svetvomne.sk

Kávový zákusok

    

Jemný kakaový korpus, kávový krém a šľahačka.

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava piškótového cesta

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor kryštálový 140 gramov  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  voda 50 mililitrov  kakao - prášok 2 polievkové lyžice  múka polohrubá 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov  vaječný bielok 4 kusy  káva zrnková mletá 1 polievková lyžica

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme olej, teplú vodu, kakao, kávu, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.

Príprava piškótového cesta

2. Pečenie

Cesto vylejeme na plech (cca 30x25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 20 minút pri 170°C.

Pečenie

3. Príprava kávového krému

mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  puding karamelový - prášok 60 gramov  káva čierna instantná 1 polievková lyžica

Najskôr uvaríme puding: do misky odlejeme trochu mlieka (zvyšné dáme variť), rozmiešame v ňom karamelový pudingový prášok a instantnú kávu. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania vychladíme.

Príprava kávového krému

4. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 90 gramov

Vychladnutý puding postupne primiešame k zmäknutému maslu, pridáme cukor a vyšľaháme hladký krém.

5. Príprava šľahačky

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  cukor vanilkový 10 gramov  stužovač šľahačky 5 gramov

Smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom vyšľaháme elektrickým šľahačom dotuha.

Príprava šľahačky

6. Pnenie a zdobenie

Na vychladnutý plát nanesieme kávový krém a zarovnáme.

Pnenie a zdobenie

7. 

Na krém natrieme šľahačku a pomocou vidličky urobíme ozdobné ryhy. Posypeme kakaom, kávou alebo strúhanou čokoládou. Zákusok necháme dobre vychladiť, pokrájame na kocky a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť