RECEPTY

Kávový zákusok

Kávový zákusok

Jemný kakaový korpus, kávový krém a šľahačka.

recept,fotorecept,kakao - prášok,puding karamelový - prášok,smotana na šľahanie (30-33% tuku),káva zrnková mletá,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový140gramov
cukor práškový90gramov
cukor vanilkový10gramov
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva10gramov
káva zrnková mletá1polievková lyžica
káva čierna instantná1polievková lyžica
maslo200gramov
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
múka polohrubá100gramov
olej slnečnicový2polievkové lyžice
puding karamelový - prášok60gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
stužovač šľahačky5gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
voda50mililitrov

 

Recept

1. Príprava piškótového cesta

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor kryštálový 140 gramov  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  voda 50 mililitrov  kakao - prášok 2 polievkové lyžice  múka polohrubá 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov  vaječný bielok 4 kusy  káva zrnková mletá 1 polievková lyžica

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme olej, teplú vodu, kakao, kávu, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.

2. Pečenie

Cesto vylejeme na plech (cca 30x25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 20 minút pri 170°C.

3. Príprava kávového krému

mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  puding karamelový - prášok 60 gramov  káva čierna instantná 1 polievková lyžica

Najskôr uvaríme puding: do misky odlejeme trochu mlieka (zvyšné dáme variť), rozmiešame v ňom karamelový pudingový prášok a instantnú kávu. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania vychladíme.

4. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 90 gramov

Vychladnutý puding postupne primiešame k zmäknutému maslu, pridáme cukor a vyšľaháme hladký krém.

5. Príprava šľahačky

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  cukor vanilkový 10 gramov  stužovač šľahačky 5 gramov

Smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom vyšľaháme elektrickým šľahačom dotuha.

6. Pnenie a zdobenie

Na vychladnutý plát nanesieme kávový krém a zarovnáme.

7. 

Na krém natrieme šľahačku a pomocou vidličky urobíme ozdobné ryhy. Posypeme kakaom, kávou alebo strúhanou čokoládou. Zákusok necháme dobre vychladiť, pokrájame na kocky a podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies