RECEPTY

Bravčová pečeň na cibuli

Bravčová pečeň na cibuli

Vynikajúca lahôdka z klasickej kuchyne ktorá v záplave moderných receptov a rôznych "proti" vypadla z jedálníčkov.

recept,fotorecept,bravčová pečeň,cibuľa,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčová pečeň400gramov
cibuľa4kusy
paprika červená mletá1čajová lyžička
voda4polievkové lyžice

 

Recept

1. Príprava pečene

bravčová pečeň 400 gramov

Čerstvú pečeň umyjeme a odstránime z nej jemným narezaním a vytiahnutím prípadné tuhšie časti - blany a kanáliky. Pokrájame ju na plátky a slížky cca 0,5 cm hrubé.

2. Cibuľa

cibuľa 4 kusy

Väčšie cibule očistíme, prekrojíme na polovice a pokrájame na tenké mesiačiky. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a chvíľu opražíme.

3. Restovanie pečene na cibuli

paprika červená mletá 1 čajová lyžička  voda 4 polievkové lyžice

Do spenenej cibule pridáme pečeň, viackrát premiešame, kým sa pečeň sfarbí do belava. Prisypeme papriku a podlejeme trochou vody. Pod pokrievkou dusíme 10 minút.Potom odokryjeme a 5 minút za stáleho premiešavania dovaríme.

4. 

Pozor! Pečeň pri príprave nesolíme, lebo by stvrdla. Až pri podávaní si každý konzumujúci dosolí pokrm podľa chuti. Najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Môžeme ju servírovať aj s varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies