Špízy z mletého mäsa
Pečené špízy servírujeme s prílohami zo zemiakov. Vhodné sú aj k strukovinovým prívarkom a omáčkam.
recept,fotorecept,cibuľa,vajce slepačie,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cibuľa | 120 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
paprika farebná | 2 | kusy | |
pečivo biele | 2 | kusy | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1.
pečivo biele 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
Rohlíky nakrájame, zalejeme mliekom a necháme chvíľu postáť. Potom ich premiešame a rozdrvíme.
2.
cibuľa 120 gramov • vajce slepačie 3 kusy • bravčové mleté mäso 500 gramov • soľ • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a pridáme spolu s mletým mäsom, vajíčkami, soľou a korením k rohlíkom. Zmes rukou dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne zmiešali.
3.
paprika farebná 2 kusy
Farebné papriky vyčistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Zo zmesi mäsa tvarujeme guľky, ktoré napichujeme striedavo s paprikou na špajdľu.
4.
Špízy uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rozohriatej rúre ich pečieme pri 180°C približne 30 až 40 minút. Prvých 10 minút pečenia ich môžeme prikryť alobalom, potom alobal odstránime a dopečieme.
Dobrú chuť!