svetvomne.sk

Špízy z mletého mäsa

     

Pečené špízy servírujeme s prílohami zo zemiakov. Vhodné sú aj k strukovinovým prívarkom a omáčkam.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

pečivo biele 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 100 ml

Rohlíky nakrájame, zalejeme mliekom a necháme chvíľu postáť. Potom ich premiešame a rozdrvíme.

2. 

cibuľa 120 g  vajce slepačie 3 ks  bravčové mleté mäso 500 g  soľ  korenie čierne mleté ½ ČL

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a pridáme spolu s mletým mäsom, vajíčkami, soľou a korením k rohlíkom. Zmes rukou dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne zmiešali.

3. 

paprika farebná 2 ks

Farebné papriky vyčistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Zo zmesi mäsa tvarujeme guľky, ktoré napichujeme striedavo s paprikou na špajdľu.

4. 

Špízy uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rozohriatej rúre ich pečieme pri 180°C približne 30 až 40 minút. Prvých 10 minút pečenia ich môžeme prikryť alobalom, potom alobal odstránime a dopečieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť