svetvomne.sk

Francúzske zemiaky zo surových zemiakov

    

Takto pripravené zemiaky sú rovnako chutné ako pri obdobnej príprave zo zemiakov varených. Výhodou je, že šetria čas.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa200gramov
klobása250gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
masť bravčová-
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
soľ2čajové lyžičky
strúhanka0
vajce slepačie8kusov
zemiaky1250gramov

1. 

zemiaky 1250 gramov  klobása 250 gramov  vajce slepačie 4 kusy  cibuľa 200 gramov

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Na kolieska tiež pokrájame klobásu. Vajcia uvaríme na tvrdo, vychladíme, olúpeme a taktiež nakrájame na kolieska. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno.

2. 

masť bravčová  strúhanka

Hlboký pekáč (35x20 cm) vymastíme a vysypeme strúhankou, jednotlivé ingrediencie vrstvíme. Poukladáme zemiaky, posypeme ich cibuľou, rozložíme klobásku a na ňu vajíčka. Opäť idú zemiaky, cibuľa, klobása a vajíčka.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov  vajce slepačie 4 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  strúhanka

Nakoniec položíme poslednú vrstvu zo zemiakov. Takto pripravené zemiaky dáme 20 minút, zakryté, do rozohriatej rúry predpiecť. V mlieku rozmiešame smotanu, vajcia, soľ a korenie a po vyššie uvedených minútach zalejeme týmto nálevom zemiaky. Povrch jemne posypeme strúhankou.

4. 

Zakryté ďalej pečieme cca ďalších 30 minút. Zemiaky odokryjeme a necháme ich ešte 10-15 minút pri väčšom stupni teploty zapiecť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť