RECEPTY

Kapustová fašírka

Kapustová fašírka

Jemná zeleninová fašírka s príchuťou syra a slaninky. Podávame so zemiakovým pyré.

recept,fotorecept,cibuľa,kapusta hlávková biela,syr polotvrdý údený,slanina prerastená,Bravčové mäso,Sezónne recepty

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak2strúčiky
cibuľa150gramov
kapusta hlávková biela500gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
masť bravčová-
olej slnečnicový3polievkové lyžice
petržlenová vňať-
rožok biely3kusy
slanina prerastená150gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
strúhanka-
syr cottage cheese50gramov
syr polotvrdý údený100gramov
vajce slepačie3kusy
voda50mililitrov

 

Recept

1. 

cibuľa 150 gramov  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji.

2. 

kapusta hlávková biela 500 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  voda 50 mililitrov

Kapustu tiež nadrobno pokrájame, pridáme ju k cibuli, osolíme, podlejeme vodou a 20 minút, za občasného premiešavania, podusíme.

3. 

rožok biely 3 kusy  petržlenová vňať

Rožky pokrájame na malé kocky, vložíme ich do hlbšej misy a zmiešame ich s nakrájanou vňaťou.

4. 

vajce slepačie 3 kusy  syr cottage cheese 50 gramov  syr polotvrdý údený 100 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  cesnak 2 strúčiky

Vajíčka rozšľaháme a vmiešame do nich čerstvý a aj nastrúhaný údený syr. Primiešame soľ, korenie, rascu a pretlačený cesnak.

5. 

slanina prerastená 150 gramov

Do dusenej kapusty zamiešame na malé kocky nakrájanú slaninu.

6. 

masť bravčová  strúhanka

Do misy s rohlíkmi pridáme vychladenú kapustu a všetko zamiešame spolu aj s vajíčkami so syrmi. Formu na srnčí chrbát vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Pripravenú zmes do formy vložíme a utlačíme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 60 minút.

7. 

Po upečení necháme fašírku vo forme čiastočne vychladnúť a opatrne ju vyklopíme.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť