svetvomne.sk

Kapustová fašírka

     

Jemná zeleninová fašírka s príchuťou syra a slaninky. Podávame so zemiakovým pyré.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak2strúčiky
Cibuľa150gramov
Kapusta hlávková biela500gramov
Korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Masť bravčová
Olej slnečnicový3polievkové lyžice
Petržlenová vňať
Rožok biely3kusy
Slanina prerastená150gramov
Soľ1.5čajovej lyžičky
Strúhanka
Syr cottage cheese50gramov
Syr polotvrdý údený100gramov
Vajce slepačie3kusy
Voda50mililitrov

1. 

cibuľa 150 g  olej slnečnicový 3 PL

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji.

2. 

kapusta hlávková biela 500 g  soľ ½ ČL  voda 50 ml

Kapustu tiež nadrobno pokrájame, pridáme ju k cibuli, osolíme, podlejeme vodou a 20 minút, za občasného premiešavania, podusíme.

3. 

rožok biely 3 ks  petržlenová vňať

Rožky pokrájame na malé kocky, vložíme ich do hlbšej misy a zmiešame ich s nakrájanou vňaťou.

4. 

vajce slepačie 3 ks  syr cottage cheese 50 g  syr polotvrdý údený 100 g  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  korenie rasca mletá ½ ČL  cesnak 2 strúčiky

Vajíčka rozšľaháme a vmiešame do nich čerstvý a aj nastrúhaný údený syr. Primiešame soľ, korenie, rascu a pretlačený cesnak.

5. 

slanina prerastená 150 g

Do dusenej kapusty zamiešame na malé kocky nakrájanú slaninu.

6. 

masť bravčová  strúhanka

Do misy s rohlíkmi pridáme vychladenú kapustu a všetko zamiešame spolu aj s vajíčkami so syrmi. Formu na srnčí chrbát vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Pripravenú zmes do formy vložíme a utlačíme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 60 minút.

7. 

Po upečení necháme fašírku vo forme čiastočne vychladnúť a opatrne ju vyklopíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť