Kapustová fašírka
Jemná zeleninová fašírka s príchuťou syra a slaninky. Podávame so zemiakovým pyré.
recept,fotorecept,cibuľa,kapusta hlávková biela,syr polotvrdý údený,slanina prerastená,Bravčové mäso,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa | 150 | gramov | |
kapusta hlávková biela | 500 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | - | ||
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
petržlenová vňať | - | ||
rožok biely | 3 | kusy | |
slanina prerastená | 150 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
strúhanka | - | ||
syr cottage cheese | 50 | gramov | |
syr polotvrdý údený | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | 50 | mililitrov |
Recept
1.
cibuľa 150 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji.
2.
kapusta hlávková biela 500 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • voda 50 mililitrov
Kapustu tiež nadrobno pokrájame, pridáme ju k cibuli, osolíme, podlejeme vodou a 20 minút, za občasného premiešavania, podusíme.
3.
rožok biely 3 kusy • petržlenová vňať
Rožky pokrájame na malé kocky, vložíme ich do hlbšej misy a zmiešame ich s nakrájanou vňaťou.
4.
vajce slepačie 3 kusy • syr cottage cheese 50 gramov • syr polotvrdý údený 100 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • cesnak 2 strúčiky
Vajíčka rozšľaháme a vmiešame do nich čerstvý a aj nastrúhaný údený syr. Primiešame soľ, korenie, rascu a pretlačený cesnak.
6.
Do misy s rohlíkmi pridáme vychladenú kapustu a všetko zamiešame spolu aj s vajíčkami so syrmi. Formu na srnčí chrbát vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Pripravenú zmes do formy vložíme a utlačíme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 60 minút.
7.
Po upečení necháme fašírku vo forme čiastočne vychladnúť a opatrne ju vyklopíme.
Dobrú chuť!