Brokolicové knedličky s údeninou v parnom hrnci
Brokolicové knedličky (gule) pripravené v parnom hrnci sú výbornou zdravou večerou. Podávame teplé, posypané cibuľkou opraženou na olivovom oleji.
recept,fotorecept,brokolica,múka hrubá,cibuľa,Bravčové mäso,Parný hrniec,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
brokolica | 1 | kilogram | |
cibuľa | 200 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
múka hrubá | 400 | gramov | |
olej repkový | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | 3 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
údenina | 250 | gramov |
Recept
1. Príprava brokolice
brokolica 1 kilogram
Brokolicu rozoberieme na ružičky a do mäkka upravíme na pare. Necháme ju vychladnúť a následne ju na drobno rozdrolíme, prípadne jemne pomixujeme ponorným mixérom.
2. Príprava zmesi na knedlíky
údenina 250 gramov • soľ 3 čajové lyžičky • múka hrubá 400 gramov • vajce slepačie 2 kusy • maslo 50 gramov
Údeninu nakrájame na malé kocky. Do rozdrvenej brokolice pridáme soľ, múku, vajcia a údeninu. Všetko spolu zmiešame a necháme 15 minút postáť. Pripravíme si parný hrniec, pričom si jednotlivé parné nádoby naspodu vymastíme maslom.
3. Tvarujeme knedlíky do tvaru gule
Zo zmesi tvarujeme gule a v počte 6 -8 ks ich kladieme do prvej nádoby parného hrnca, pričom nechávame okolo každej gule dostatočný priestor na prienik pary. Naplníme druhú, prípadne tretiu nádobu.
4. Parenie
Paríme 30 minút.
5. Opraženie cibule
cibuľa 200 gramov • olej repkový 2 polievkové lyžice
Cibuľu na jemno pokrájame. Do rajnice nalejeme olej, pridáme cibuľu a za stáleho miešania opražíme do hneda.
Dobrú chuť!