svetvomne.sk

Brokolicové knedličky s údeninou v parnom hrnci

    

Brokolicové knedličky (gule) pripravené v parnom hrnci sú výbornou zdravou večerou. Podávame teplé, posypané cibuľkou opraženou na olivovom oleji.

Kuchtil

Počet porcií

7

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
brokolica1kilogram
cibuľa200gramov
maslo50gramov
múka hrubá400gramov
olej olivový30mililitrov
soľ3čajové lyžičky
vajce slepačie2kusy
údenina250gramov

1. Príprava brokolice

brokolica 1 kilogram

Brokolicu rozoberieme na ružičky a do mäkka upravíme na pare. Necháme ju vychladnúť a následne ju na drobno rozdrolíme, prípadne jemne pomixujeme ponorným mixérom.

Príprava brokolice

2. Príprava zmesi na knedlíky

údenina 250 gramov  soľ 3 čajové lyžičky  múka hrubá 400 gramov  vajce slepačie 2 kusy  maslo 50 gramov

Údeninu nakrájame na malé kocky. Do rozdrvenej brokolice pridáme soľ, múku, vajcia a údeninu. Všetko spolu zmiešame a necháme 15 minút postáť. Pripravíme si parný hrniec, pričom si jednotlivé parné nádoby naspodu vymastíme maslom.

Príprava zmesi na knedlíky

3. Tvarujeme knedlíky do tvaru gule

Zo zmesi tvarujeme gule a v počte 6 -8 ks ich kladieme do prvej nádoby parného hrnca, pričom nechávame okolo každej gule dostatočný priestor na prienik pary. Naplníme druhú, prípadne tretiu nádobu.

Tvarujeme knedlíky do tvaru gule

4. Parenie

Paríme 30 minút.

Parenie

5. Opraženie cibule

cibuľa 200 gramov  olej olivový 30 mililitrov

Cibuľu na jemno pokrájame. Do rajnice nalejeme olej, pridáme cibuľu a za stáleho miešania opražíme do hneda.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť