Brokolicové knedličky s údeninou v parnom hrnci
![Brokolicové knedličky s údeninou v parnom hrnci](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000171/img_sk_4x3/brokolicove-knedlicky-s-udeninou-v-parnom-hrnci_00180.jpg)
Brokolicové knedličky (gule) pripravené v parnom hrnci sú výbornou zdravou večerou. Podávame teplé, posypané cibuľkou opraženou na olivovom oleji.
recept,fotorecept,brokolica,múka hrubá,cibuľa,Bravčové mäso,Parný hrniec,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
brokolica | 1 | kilogram | |
cibuľa | 200 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
múka hrubá | 400 | gramov | |
olej repkový | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | 3 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
údenina | 250 | gramov |
Recept
1. Príprava brokolice
brokolica 1 kilogram
Brokolicu rozoberieme na ružičky a do mäkka upravíme na pare. Necháme ju vychladnúť a následne ju na drobno rozdrolíme, prípadne jemne pomixujeme ponorným mixérom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000171/small/drvena-brokolica.jpg)
2. Príprava zmesi na knedlíky
údenina 250 gramov • soľ 3 čajové lyžičky • múka hrubá 400 gramov • vajce slepačie 2 kusy • maslo 50 gramov
Údeninu nakrájame na malé kocky. Do rozdrvenej brokolice pridáme soľ, múku, vajcia a údeninu. Všetko spolu zmiešame a necháme 15 minút postáť. Pripravíme si parný hrniec, pričom si jednotlivé parné nádoby naspodu vymastíme maslom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000171/small/brokolicova-zmes.jpg)
3. Tvarujeme knedlíky do tvaru gule
Zo zmesi tvarujeme gule a v počte 6 -8 ks ich kladieme do prvej nádoby parného hrnca, pričom nechávame okolo každej gule dostatočný priestor na prienik pary. Naplníme druhú, prípadne tretiu nádobu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000171/small/tvarujeme-knedliky.jpg)
4. Parenie
Paríme 30 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000171/small/parime-knedliky.jpg)
5. Opraženie cibule
cibuľa 200 gramov • olej repkový 2 polievkové lyžice
Cibuľu na jemno pokrájame. Do rajnice nalejeme olej, pridáme cibuľu a za stáleho miešania opražíme do hneda.
Dobrú chuť!