svetvomne.sk

Tekvicové fašírky s mäsom

     

Chutné zeleninovo-mäsové fašírky.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Bravčové mleté mäso570gramov
Cibuľa350gramov
Korenie kurkuma1polievková lyžica
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Múka hladká100gramov
Olej slnečnicový150mililitrov
Petržlenová vňať2polievkové lyžice
Soľ1čajová lyžička
Strúhanka100gramov
Tekvica maslová450gramov
Vajce slepačie3kusy

1. Tekvicu postrúhame

tekvica maslová 450 g

Tekvicu ošúpeme, vydlabeme jadierka, dužinu nastrúhame nahrubo.

Tekvicu postrúhame

2. Pridáme cibuľu

cibuľa 350 g

Do nastrúhanej tekvice pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

Pridáme cibuľu

3. Primiešame mleté mäso

bravčové mleté mäso 570 g  petržlenová vňať 2 PL  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  korenie kurkuma 1 PL

Do zmesi primiešame mleté mäso, nasekanú petržlenovú vňať, okoreníme a osolíme.

Primiešame mleté mäso

4. 

múka hladká 100 g  strúhanka 100 g  vajce slepačie 3 ks

Zapracujeme múku, strúhanku a vajcia. Všetko spolu poriadne premiešame.

5. Vysmážame

olej slnečnicový 150 ml

Na panvici smažíme fašírky 5 minút pod pokrievkou, obrátime a 5 minút smažíme bez pokrievky.

Vysmážame

6. Servírujeme

Podávame teplé so zemiakovým alebo zelerovým pyré.

Servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť