svetvomne.sk

Tekvicové fašírky s mäsom

    

Chutné zeleninovo-mäsové fašírky.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčové mleté mäso570gramov
cibuľa350gramov
korenie kurkuma1polievková lyžica
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
múka hladká100gramov
olej slnečnicový150mililitrov
petržlenová vňať2polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
strúhanka100gramov
tekvica maslová450gramov
vajce slepačie3kusy

1. Tekvicu postrúhame

tekvica maslová 450 gramov

Tekvicu ošúpeme, vydlabeme jadierka, dužinu nastrúhame nahrubo.

Tekvicu postrúhame

2. Pridáme cibuľu

cibuľa 350 gramov

Do nastrúhanej tekvice pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

Pridáme cibuľu

3. Primiešame mleté mäso

bravčové mleté mäso 570 gramov  petržlenová vňať 2 polievkové lyžice  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie kurkuma 1 polievková lyžica

Do zmesi primiešame mleté mäso, nasekanú petržlenovú vňať, okoreníme a osolíme.

Primiešame mleté mäso

4. 

múka hladká 100 gramov  strúhanka 100 gramov  vajce slepačie 3 kusy

Zapracujeme múku, strúhanku a vajcia. Všetko spolu poriadne premiešame.

5. Vysmážame

olej slnečnicový 150 mililitrov

Na panvici smažíme fašírky 5 minút pod pokrievkou, obrátime a 5 minút smažíme bez pokrievky.

Vysmážame

6. Servírujeme

Podávame teplé so zemiakovým alebo zelerovým pyré.

Servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť