Bôčikové karbonátky

Chutné nadýchané fašírky. Podávame s varenými zemiakmi.
recept,fotorecept,bravčový bôčik,cibuľa,cesnak,Bravčové mäso,Tefal ActiFry 2v1,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Kuchtil
Počet porcií
10
Hmotnosť porcie
118 g
Energia porcie
331 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
| bravčový bôčik | 800 2800 | gramov kcal | |
| cesnak | 6 33 | strúčikov kcal | |
| cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
| korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
| múka hladká | 40 139 | gramov kcal | |
| soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
| strúhanka | 40 150 | gramov kcal | |
| vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept


3.
múka hladká 40 gramov • strúhanka 40 gramov • vajce slepačie 1 kus • cesnak 6 strúčikov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Mäso zmiešame s cibuľou, pridáme múku, strúhanku, vajce, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Premiešame.

4.
Z mäsovej zmesi tvarujeme okrúhle vyššie placky.

5.
Tie môžeme upiecť v Actifry 2v1 fritéze na jej panvici, na programe 2v1 Ryba. Z jednej strany pečieme 8 minút, z druhej 6 minút. V tomto prístroji upečieme karbonátky bez pridania tuku. Tak isto ich môžeme bez tuku pripraviť v rúre, kde ich pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie po dobu 30 minút pri teplote 200°C.

6.
Placky sa pri pečení zväčšia a ľahko nadýchnu.

Dobrú chuť!
























