svetvomne.sk

Bôčikové karbonátky

    

Chutné nadýchané fašírky. Podávame s varenými zemiakmi.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčový bôčik800gramov
cesnak6strúčikov
cibuľa200gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
múka hladká40gramov
soľ1čajová lyžička
strúhanka40gramov
vajce slepačie1kus

1. 

bravčový bôčik 800 gramov

Prerastený bôčik umyjeme, pokrájame a pomelieme na mäsovom mlynčeku.

2. 

cibuľa 200 gramov

Cibuľu ošúpeme, pokrájame a tiež pomelieme.

3. 

múka hladká 40 gramov  strúhanka 40 gramov  vajce slepačie 1 kus  cesnak 6 strúčikov  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Mäso zmiešame s cibuľou, pridáme múku, strúhanku, vajce, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Premiešame.

4. 

Z mäsovej zmesi tvarujeme okrúhle vyššie placky.

5. 

Tie môžeme upiecť v Actifry 2v1 fritéze na jej panvici, na programe 2v1 Ryba. Z jednej strany pečieme 8 minút, z druhej 6 minút. V tomto prístroji upečieme karbonátky bez pridania tuku. Tak isto ich môžeme bez tuku pripraviť v rúre, kde ich pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie po dobu 30 minút pri teplote 200°C.

6. 

Placky sa pri pečení zväčšia a ľahko nadýchnu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť