Pečené karé so slivkami
Pečené mäso s ľahkou sladkou príchuťou.
recept,fotorecept,bravčové karé,slivky sušené,cesnak,slanina oravská,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové karé | 1000 | gramov | |
cesnak | 6 | strúčikov | |
paprika červená mletá | - | ||
slanina oravská | - | ||
slivky sušené | 100 | gramov | |
soľ | - |
Recept
1.
bravčové karé 1000 gramov
Karé umyjeme a osušíme. Pomocou noža s dlhou úzkou čepeľou urobíme doň z každej strany otvory.
2.
slivky sušené 100 gramov • cesnak 6 strúčikov • soľ • paprika červená mletá
Do otvorov povtláčame na husto slivky. Mäso dostatočne osolíme, potrieme paprikou a pretlačeným cesnakom.
4.
Mäso vložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 180°C 60 až 90 minút. Mäso odokryjeme a ešte 10 minút pečieme.
5.
Keď je slanina na vrchu chrumkavá, mäso vyberieme, odstránime nite, pokrájame a hneď servírujeme.
Dobrú chuť!