Dusené bravčové na hríboch

Takto nám varila mama. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.
recept,fotorecept,huby sušené,bravčové karé,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové karé | 500 725 | gramov kcal | |
huby sušené | 100 125 | gramov kcal | |
korenie rasca mletá | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
olej slnečnicový | 3 405 | polievkové lyžice kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 500 0 | mililitrov kcal | |
škrob kukuričný | 1 55 | polievková lyžica kcal |
Recept
1.
huby sušené 100 gramov • bravčové karé 500 gramov
Sušené huby dáme do misky, zalejeme vodou a necháme v nej postáť. Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na rezne a ľahko vyklepeme.

2.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Na panvici zohrejeme olej, vložíme do neho rezne a z oboch strán ich opečieme.

3.
voda 250 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Pridáme scedené huby, soľ a rascu. Všetko v panvici zalejeme vývarom alebo vodou a dusíme do zmäknutia mäsa.

4.
voda 250 mililitrov • škrob kukuričný 1 polievková lyžica
Vo vode rozmiešame kukuričný škrob, pridáme ho k mäsu a necháme prejsť varom.

Dobrú chuť!