Všetky recepty > Hlavné jedlá > Hlavné jedlá z mäsa > Bravčové mäso
Takto nám varila mama. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.
recept,fotorecept,huby sušené,bravčové karé,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Kuchtil
Počet porcií
4
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka
1.
huby sušené 100 gramov • bravčové karé 500 gramov
Sušené huby dáme do misky, zalejeme vodou a necháme v nej postáť. Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na rezne a ľahko vyklepeme.
2.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Na panvici zohrejeme olej, vložíme do neho rezne a z oboch strán ich opečieme.
3.
voda 250 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Pridáme scedené huby, soľ a rascu. Všetko v panvici zalejeme vývarom alebo vodou a dusíme do zmäknutia mäsa.
4.
voda 250 mililitrov • škrob kukuričný 1 polievková lyžica
Vo vode rozmiešame kukuričný škrob, pridáme ho k mäsu a necháme prejsť varom.
Dobrú chuť!
bravčové karé | 500 | gramov | |
huby sušené | 100 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
voda | 500 | mililitrov | |
škrob kukuričný | 1 | polievková lyžica |