svetvomne.sk

Dusené bravčové na hríboch

     

Takto nám varila mama. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Bravčové karé500gramov
Huby sušené100gramov
Korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
Olej slnečnicový3polievkové lyžice
Soľ½čajovej lyžičky
Voda500mililitrov
Škrob kukuričný1polievková lyžica

1. 

huby sušené 100 g  bravčové karé 500 g

Sušené huby dáme do misky, zalejeme vodou a necháme v nej postáť. Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na rezne a ľahko vyklepeme.

2. 

olej slnečnicový 3 PL

Na panvici zohrejeme olej, vložíme do neho rezne a z oboch strán ich opečieme.

3. 

voda 250 ml  soľ ½ ČL  korenie rasca mletá ½ ČL

Pridáme scedené huby, soľ a rascu. Všetko v panvici zalejeme vývarom alebo vodou a dusíme do zmäknutia mäsa.

4. 

voda 250 ml  škrob kukuričný 1 PL

Vo vode rozmiešame kukuričný škrob, pridáme ho k mäsu a necháme prejsť varom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť