svetvomne.sk

Marinované bravčové steaky so slaninou

    

Podávame s opekanými zemiakmi.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčové karé600gramov
cesnak3strúčiky
cibuľa350gramov
citrónová kôra1polievková lyžica
korenie farebné1čajová lyžička
korenie čierne celé½čajovej lyžičky
olej slnečnicový200mililitrov
slanina oravská150gramov

1. Príprava mäsa a marinády

bravčové karé 600 gramov  olej slnečnicový 200 mililitrov  cibuľa 150 gramov  cesnak 3 strúčiky  citrónová kôra 1 polievková lyžica

Bravčové karé alebo krkovičku nakrájame na hrubšie - cca 1,5 cm hrubé plátky. Do panvice nalejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak, krátko opražíme a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru z chemicky neošetreného citróna.

Príprava mäsa a marinády

2. 

korenie čierne celé ½ čajovej lyžičky  korenie farebné 1 čajová lyžička

V mažiari roztlčieme korenie a prisypeme ho k cibuli, cesnaku a citrónovej kôre. Odstavíme z ohňa, premiešame a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

3. 

Do misky vložíme mäso, zalejeme ho marinádou, poprekladáme, aby sa marináda dostala na všetky plátky a necháme 3 hodiny, prípadne aj dlhšie odpočívať v chladničke.

4. Grilujeme steaky

Rozohrejeme grilovaciu panvicu, položíme na ňu plátky mäsa a 5 minút prudko opečieme.

Grilujeme steaky

5. 

Mäso obrátime a nalejeme na neho zvyšnú marinádu. Opečieme z druhej strany 5 minút.

6. 

slanina oravská 150 gramov  cibuľa 200 gramov

Slaninu nakrájame na plátky a po vybratí rezňov ju opečieme v panvici. Môžeme pri nej opiecť aj nakrájanú cibuľu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť