Marinované bravčové steaky so slaninou
Podávame s opekanými zemiakmi.
recept,fotorecept,bravčové karé,slanina oravská,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové karé | 600 | gramov | |
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa | 350 | gramov | |
citrónová kôra | 1 | polievková lyžica | |
korenie farebné | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne celé | ½ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 200 | mililitrov | |
slanina oravská | 150 | gramov |
Recept
1. Príprava mäsa a marinády
bravčové karé 600 gramov • olej slnečnicový 200 mililitrov • cibuľa 150 gramov • cesnak 3 strúčiky • citrónová kôra 1 polievková lyžica
Bravčové karé alebo krkovičku nakrájame na hrubšie - cca 1,5 cm hrubé plátky. Do panvice nalejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak, krátko opražíme a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru z chemicky neošetreného citróna.
2.
korenie čierne celé ½ čajovej lyžičky • korenie farebné 1 čajová lyžička
V mažiari roztlčieme korenie a prisypeme ho k cibuli, cesnaku a citrónovej kôre. Odstavíme z ohňa, premiešame a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
3.
Do misky vložíme mäso, zalejeme ho marinádou, poprekladáme, aby sa marináda dostala na všetky plátky a necháme 3 hodiny, prípadne aj dlhšie odpočívať v chladničke.
4. Grilujeme steaky
Rozohrejeme grilovaciu panvicu, položíme na ňu plátky mäsa a 5 minút prudko opečieme.
5.
Mäso obrátime a nalejeme na neho zvyšnú marinádu. Opečieme z druhej strany 5 minút.
6.
slanina oravská 150 gramov • cibuľa 200 gramov
Slaninu nakrájame na plátky a po vybratí rezňov ju opečieme v panvici. Môžeme pri nej opiecť aj nakrájanú cibuľu.
Dobrú chuť!