Bravčové na hubách

Recept na prípravu duseného bravčového mäska na čerstvých šampiňónoch. Vhodnou prílohou je ryža, tarhoňa alebo zemiaková kaša.
recept,fotorecept,bravčové karé,šampiňóny,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové karé | 450 653 | gramov kcal | |
cibuľa | 1 ?? | kus kcal | |
horčica plnotučná | 0 ?? | kcal | |
korenie nové - pimentovník pravý | 0 ?? | kcal | |
korenie rasca drvená | 1 4 | štipka kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 3 157 | polievkové lyžice kcal | |
paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
slanina oravská | 100 590 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
šampiňóny | 280 45 | gramov kcal |
Recept
1.
bravčové karé 450 gramov • soľ • korenie čierne mleté • paprika červená mletá • horčica plnotučná
Bravčové karé upravíme na tenké rezne. Osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a potrieme horčicou.

2.
Rezne sprudka opražíme na troche oleja z oboch strán.

3.
cibuľa 1 kus • šampiňóny 280 gramov • slanina oravská 100 gramov
Na panvici popražíme nadrobno pokrájanú slaninu, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Po zosklovatení cibule pridáme na tenké plátky pokrájané šampiňóny, ktoré chvíľu opekáme.

4.
korenie rasca drvená 1 štipka • voda • korenie nové - pimentovník pravý • múka hladká 3 polievkové lyžice
Následne pridáme k opraženému mäsu. Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo pod hladinou, pridáme rascu a prikryté dusíme pokiaľ mäso nie je mäkké. Pred dovarením zahustíme múkou rozmiešanou v studenej vode a povaríme ďalších 10 minút.

Dobrú chuť!