Bravčové na hubách

Recept na prípravu duseného bravčového mäska na čerstvých šampiňónoch. Vhodnou prílohou je ryža, tarhoňa alebo zemiaková kaša.
recept,fotorecept,bravčové karé,šampiňóny,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›Ingrediencie
Ingrediencie
| bravčové karé | 450 653 | gramov kcal | |
| cibuľa | 1 ?? | kus kcal | |
| horčica plnotučná | 0 ?? | kcal | |
| korenie nové - pimentovník pravý | 0 ?? | kcal | |
| korenie rasca drvená | 1 4 | štipka kcal | |
| korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
| múka hladká | 3 157 | polievkové lyžice kcal | |
| paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
| slanina oravská | 100 590 | gramov kcal | |
| soľ | 0 ?? | kcal | |
| voda | 0 ?? | kcal | |
| šampiňóny | 280 45 | gramov kcal |
Recept
1.
bravčové karé 450 gramov • soľ • korenie čierne mleté • paprika červená mletá • horčica plnotučná
Bravčové karé upravíme na tenké rezne. Osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a potrieme horčicou.

2.
Rezne sprudka opražíme na troche oleja z oboch strán.

3.
cibuľa 1 kus • šampiňóny 280 gramov • slanina oravská 100 gramov
Na panvici popražíme nadrobno pokrájanú slaninu, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Po zosklovatení cibule pridáme na tenké plátky pokrájané šampiňóny, ktoré chvíľu opekáme.

4.
korenie rasca drvená 1 štipka • voda • korenie nové - pimentovník pravý • múka hladká 3 polievkové lyžice
Následne pridáme k opraženému mäsu. Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo pod hladinou, pridáme rascu a prikryté dusíme pokiaľ mäso nie je mäkké. Pred dovarením zahustíme múkou rozmiešanou v studenej vode a povaríme ďalších 10 minút.

Dobrú chuť!
























