svetvomne.sk

Bravčové na hubách

    

Recept na prípravu duseného bravčového mäska na čerstvých šampiňónoch. Vhodnou prílohou je ryža, tarhoňa alebo zemiaková kaša.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

bravčové karé 450 gramov  soľ  korenie čierne mleté  paprika červená mletá  horčica plnotučná

Bravčové karé upravíme na tenké rezne. Osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a potrieme horčicou.

2. 

Rezne sprudka opražíme na troche oleja z oboch strán.

3. 

cibuľa 1 kus  šampiňóny 280 gramov  slanina oravská 100 gramov

Na panvici popražíme nadrobno pokrájanú slaninu, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Po zosklovatení cibule pridáme na tenké plátky pokrájané šampiňóny, ktoré chvíľu opekáme.

4. 

korenie rasca drvená 1 štipka  voda  korenie nové - pimentovník pravý  múka hladká 3 polievkové lyžice

Následne pridáme k opraženému mäsu. Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo pod hladinou, pridáme rascu a prikryté dusíme pokiaľ mäso nie je mäkké. Pred dovarením zahustíme múkou rozmiešanou v studenej vode a povaríme ďalších 10 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť