svetvomne.sk

Bravčové so šampiňónmi

    

Chutné masovo-hubové soté v omáčke zahustenej vajíčkami.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bravčové pliecko500gramov
cibuľa120gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
olej olivový20mililitrov
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ1.5čajovej lyžičky
vajce slepačie4kusy
voda150mililitrov
šampiňóny500gramov

1. 

cibuľa 120 gramov  olej olivový 20 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a osmažíme na oleji.

2. 

bravčové pliecko 500 gramov

Mäso umyjeme, nakrájame na kocky...

3. 

soľ 1.5 čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  voda 150 mililitrov

...pridáme k cibuli, osolíme, posypeme paprikou, rascou a podlejeme vodou. Zakryjeme a dusíme do mäkka.

4. 

šampiňóny 500 gramov

Šampiňóny umyjeme, pokrájame na plátky a pridáme k mäsu.

5. 

Premiešame a 10 minút podusíme.

6. 

vajce slepačie 4 kusy

Zahustíme rozšľahanými vajíčkami.

7. 

Podávame s čerstvým ľadovým šalátom a ryžou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť