Pikantný segedínsky guláš

Podávame klasicky, s parenou žemľovou knedľou.
recept,fotorecept,bravčové pliecko,smotana kyslá (14-18% tuku),Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 800 2384 | gramov kcal | |
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
feferónky Baby | 5 ?? | kusov kcal | |
kapusta kvasená | 1 200 | kilogram kcal | |
korenie rasca mletá | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
masť bravčová | 50 449 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | ¾ 480 | litra kcal | |
múka hladká | 60 209 | gramov kcal | |
nálev z kyslej kapusty | 0 ?? | kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lyžičky kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 300 480 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
soľ zeleninová Natur | 0 ?? | kcal | |
voda | ½ 0 | litra kcal |
Recept
1.
cibuľa 150 gramov • masť bravčová 50 gramov • bravčové pliecko 800 gramov
Cibuľu očistíme, nakrájame a dáme osmažiť na masť. Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Pridáme ho k cibuli.

2.
soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • feferónky Baby 5 kusov
Na zatiahnuté mäso nasypeme soľ, korenie, papriku rascu a pridáme malé feferónky. Podľa počtu feferóniek ovplyvňujeme konečnú štipľavú chuť gulášu. Pre jemnú pikantnosť pridáme len dve. Pre silnú, výraznú, pikantnú chuť pridáme počet feferóniek uvedený v ingredienciách. Premiešame ...

3.
voda ½ litra
... a ihneď zalejeme teplou vodou. Hrniec uzavrieme pokrievkou a dusíme mäso do mäkka (40 minút).

4.
kapusta kvasená 1 kilogram
Kapustu scedíme z kapustovej vody, podľa potreby - ak je dlhá nakrájame ju na drobnejšie a pridáme ju k mäsu. Premiešame a 20 minút povaríme.

5.
mlieko plnotučné 3,5% ¾ litra • smotana kyslá (14-18% tuku) 300 gramov • múka hladká 60 gramov
V mlieku rozmiešame smotanu a múku.

6.
soľ zeleninová Natur • nálev z kyslej kapusty
Zátrepku pridáme ku kapuste s mäsom, prevaríme. Podľa potreby a chuti môžeme segedínsky dosoliť, pripadne okysliť časťou scedenej kapustovej vody. Guláš je najchutnejší ohrievaný na druhý deň keď sa dokonale spoja všetky chute.

Dobrú chuť!