svetvomne.sk

Pikantný segedínsky guláš

Podávame klasicky, s parenou žemľovou knedľou.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

cibuľa 150 g  masť bravčová 50 g  bravčové pliecko 800 g

Cibuľu očistíme, nakrájame a dáme osmažiť na masť. Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Pridáme ho k cibuli.

2. 

soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  paprika červená mletá 2 ČL  korenie rasca mletá ½ ČL  feferónky Baby 5 ks

Na zatiahnuté mäso nasypeme soľ, korenie, papriku rascu a pridáme malé feferónky. Podľa počtu feferóniek ovplyvňujeme konečnú štipľavú chuť gulášu. Pre jemnú pikantnosť pridáme len dve. Pre silnú, výraznú, pikantnú chuť pridáme počet feferóniek uvedený v ingredienciách. Premiešame ...

3. 

voda ½ l

... a ihneď zalejeme teplou vodou. Hrniec uzavrieme pokrievkou a dusíme mäso do mäkka (40 minút).

4. 

kapusta kvasená 1 kg

Kapustu scedíme z kapustovej vody, podľa potreby - ak je dlhá nakrájame ju na drobnejšie a pridáme ju k mäsu. Premiešame a 20 minút povaríme.

5. 

mlieko plnotučné 3,5% ¾ l  smotana kyslá (14-18% tuku) 300 g  múka hladká 60 g

V mlieku rozmiešame smotanu a múku.

6. 

soľ zeleninová Natur  nálev z kyslej kapusty

Zátrepku pridáme ku kapuste s mäsom, prevaríme. Podľa potreby a chuti môžeme segedínsky dosoliť, pripadne okysliť časťou scedenej kapustovej vody. Guláš je najchutnejší ohrievaný na druhý deň keď sa dokonale spoja všetky chute.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť