Pikantný segedínsky guláš
Podávame klasicky, s parenou žemľovou knedľou.
recept,fotorecept,bravčové pliecko,smotana kyslá (14-18% tuku),Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 800 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
feferónky Baby | 5 | kusov | |
kapusta kvasená | 1 | kilogram | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | 50 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | ¾ | litra | |
múka hladká | 60 | gramov | |
nálev z kyslej kapusty | - | ||
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 300 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ zeleninová Natur | - | ||
voda | ½ | litra |
Recept
1.
cibuľa 150 gramov • masť bravčová 50 gramov • bravčové pliecko 800 gramov
Cibuľu očistíme, nakrájame a dáme osmažiť na masť. Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Pridáme ho k cibuli.
2.
soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • feferónky Baby 5 kusov
Na zatiahnuté mäso nasypeme soľ, korenie, papriku rascu a pridáme malé feferónky. Podľa počtu feferóniek ovplyvňujeme konečnú štipľavú chuť gulášu. Pre jemnú pikantnosť pridáme len dve. Pre silnú, výraznú, pikantnú chuť pridáme počet feferóniek uvedený v ingredienciách. Premiešame ...
3.
voda ½ litra
... a ihneď zalejeme teplou vodou. Hrniec uzavrieme pokrievkou a dusíme mäso do mäkka (40 minút).
4.
kapusta kvasená 1 kilogram
Kapustu scedíme z kapustovej vody, podľa potreby - ak je dlhá nakrájame ju na drobnejšie a pridáme ju k mäsu. Premiešame a 20 minút povaríme.
5.
mlieko plnotučné 3,5% ¾ litra • smotana kyslá (14-18% tuku) 300 gramov • múka hladká 60 gramov
V mlieku rozmiešame smotanu a múku.
6.
soľ zeleninová Natur • nálev z kyslej kapusty
Zátrepku pridáme ku kapuste s mäsom, prevaríme. Podľa potreby a chuti môžeme segedínsky dosoliť, pripadne okysliť časťou scedenej kapustovej vody. Guláš je najchutnejší ohrievaný na druhý deň keď sa dokonale spoja všetky chute.
Dobrú chuť!