Grilovaný hamburger v domácich žemličkách

... na sobotnú grilovačku.
recept,fotorecept,múka polohrubá,bravčové pliecko,Bravčové mäso,Recepty na gril
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 700 2086 | gramov kcal | |
cesnak | 4 22 | strúčiky kcal | |
chlieb | 40 ?? | gramov kcal | |
cibuľa | 0 ?? | kcal | |
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
droždie čerstvé | 30 31 | gramov kcal | |
horčica plnotučná | 0 ?? | kcal | |
kečup | 0 ?? | kcal | |
korenie rasca drvená | 0 ?? | kcal | |
korenie rasca mletá | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
korenie čierne mleté | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
maslo | 30 221 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 144 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 500 1780 | gramov kcal | |
olej olivový | 6 792 | polievkových lyžíc kcal | |
petržlenová vňať | 2 ?? | polievkové lyžice kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept
1. Domáce žemličky
múka polohrubá 500 gramov • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • droždie čerstvé 30 gramov • maslo 30 gramov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • soľ ½ čajovej lyžičky
Do múky prilejeme vlažné mlieko, pridáme rozdrobené droždie, rozpustené maslo, trošku cukru a soli. Vymiesime cesto, ktoré necháme 30 minút vykysnúť.

2.
Z vykysnutého cesta vytvoríme 10-12 bochníčkov a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Bochníčky necháme ešte 10 minút podkysnúť.

3.
vajce slepačie 1 kus • korenie rasca drvená • soľ
Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme podľa chuti rascou a soľou.

4.
Pečieme v rozohriatej rúre asi 25 - 30 minút. Upečené uložíme do košíka a necháme vychladnúť. Zakryjeme ich čistou utierkou, aby neoschli.



7.
chlieb 40 gramov • korenie rasca mletá 1 čajová lyžička • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • cesnak 4 strúčiky • petržlenová vňať 2 polievkové lyžice • olej olivový 6 polievkových lyžíc
Mäso, cibuľu, striedku chleba, rascu, soľ, korenie, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a olej zmiešame.


9.
Hamburgery grilujeme na rozpálenom grile z jednej strany asi 10 minút a 10 minút z druhej strany.


11.
uhorka sterilizovaná kyslá • cibuľa • kečup
Podľa chuti pridáme na mäso kyslú uhorku, čerstvé kolieska cibule a kečup.

Dobrú chuť!