Grilovaný hamburger v domácich žemličkách
... na sobotnú grilovačku.
recept,fotorecept,múka polohrubá,bravčové pliecko,Bravčové mäso,Recepty na gril
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 700 | gramov | |
cesnak | 4 | strúčiky | |
chlieb | 40 | gramov | |
cibuľa | - | ||
cibuľa | 100 | gramov | |
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
droždie čerstvé | 30 | gramov | |
horčica plnotučná | - | ||
kečup | - | ||
korenie rasca drvená | - | ||
korenie rasca mletá | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
maslo | 30 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | - | ||
múka polohrubá | 500 | gramov | |
olej olivový | 6 | polievkových lyžíc | |
petržlenová vňať | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | - | ||
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
uhorka sterilizovaná kyslá | - | ||
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1. Domáce žemličky
múka polohrubá 500 gramov • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • droždie čerstvé 30 gramov • maslo 30 gramov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • soľ ½ čajovej lyžičky
Do múky prilejeme vlažné mlieko, pridáme rozdrobené droždie, rozpustené maslo, trošku cukru a soli. Vymiesime cesto, ktoré necháme 30 minút vykysnúť.
2.
Z vykysnutého cesta vytvoríme 10-12 bochníčkov a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Bochníčky necháme ešte 10 minút podkysnúť.
3.
vajce slepačie 1 kus • korenie rasca drvená • soľ
Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme podľa chuti rascou a soľou.
4.
Pečieme v rozohriatej rúre asi 25 - 30 minút. Upečené uložíme do košíka a necháme vychladnúť. Zakryjeme ich čistou utierkou, aby neoschli.
7.
chlieb 40 gramov • korenie rasca mletá 1 čajová lyžička • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • cesnak 4 strúčiky • petržlenová vňať 2 polievkové lyžice • olej olivový 6 polievkových lyžíc
Mäso, cibuľu, striedku chleba, rascu, soľ, korenie, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a olej zmiešame.
9.
Hamburgery grilujeme na rozpálenom grile z jednej strany asi 10 minút a 10 minút z druhej strany.
11.
uhorka sterilizovaná kyslá • cibuľa • kečup
Podľa chuti pridáme na mäso kyslú uhorku, čerstvé kolieska cibule a kečup.
Dobrú chuť!