svetvomne.sk

Grilovaný hamburger v domácich žemličkách

     

... na sobotnú grilovačku.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
Bravčové pliecko700gramov
Cesnak4strúčiky
Chlieb40gramov
Cibuľa
Cibuľa100gramov
Cukor kryštálový1čajová lyžička
Droždie čerstvé30gramov
Horčica plnotučná
Kečup
Korenie rasca drvená
Korenie rasca mletá1čajová lyžička
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Maslo30gramov
Mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
Múka hladká
Múka polohrubá500gramov
Olej olivový6polievkových lyžíc
Petržlenová vňať2polievkové lyžice
Soľ
Soľ1.5čajovej lyžičky
Uhorka sterilizovaná kyslá
Vajce slepačie1kus

1. Domáce žemličky

múka polohrubá 500 g  mlieko polotučné 1,5% 300 ml  droždie čerstvé 30 g  maslo 30 g  cukor kryštálový 1 ČL  soľ ½ ČL

Do múky prilejeme vlažné mlieko, pridáme rozdrobené droždie, rozpustené maslo, trošku cukru a soli. Vymiesime cesto, ktoré necháme 30 minút vykysnúť.

Domáce žemličky

2. 

Z vykysnutého cesta vytvoríme 10-12 bochníčkov a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Bochníčky necháme ešte 10 minút podkysnúť.

3. 

vajce slepačie 1 ks  korenie rasca drvená  soľ

Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme podľa chuti rascou a soľou.

4. 

Pečieme v rozohriatej rúre asi 25 - 30 minút. Upečené uložíme do košíka a necháme vychladnúť. Zakryjeme ich čistou utierkou, aby neoschli.

5. Hamburgery

bravčové pliecko 700 g

Mäso umyjeme, pokrájame a pomelieme.

Hamburgery

6. 

cibuľa 100 g

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a tiež pomelieme.

7. 

chlieb 40 g  korenie rasca mletá 1 ČL  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  cesnak 4 strúčiky  petržlenová vňať 2 PL  olej olivový 6 PL

Mäso, cibuľu, striedku chleba, rascu, soľ, korenie, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a olej zmiešame.

8. 

múka hladká

Z mäsovej zmesi vytvoríme 10 - 12 kusov hamburgerov ktoré, obalíme v hladkej múke.

9. 

Hamburgery grilujeme na rozpálenom grile z jednej strany asi 10 minút a 10 minút z druhej strany.

10. 

horčica plnotučná

Hotové vkladáme do prekrojených žemličiek potretých horčicou.

11. 

uhorka sterilizovaná kyslá  cibuľa  kečup

Podľa chuti pridáme na mäso kyslú uhorku, čerstvé kolieska cibule a kečup.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť