RECEPTY

Grilovaný hamburger v domácich žemličkách

Grilovaný hamburger v domácich žemličkách

... na sobotnú grilovačku.

recept,fotorecept,múka polohrubá,bravčové pliecko,Bravčové mäso,Recepty na gril

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové pliecko700gramov
cesnak4strúčiky
chlieb40gramov
cibuľa-
cibuľa100gramov
cukor kryštálový1čajová lyžička
droždie čerstvé30gramov
horčica plnotučná-
kečup-
korenie rasca drvená-
korenie rasca mletá1čajová lyžička
korenie čierne mleté1čajová lyžička
maslo30gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hladká-
múka polohrubá500gramov
olej olivový6polievkových lyžíc
petržlenová vňať2polievkové lyžice
soľ-
soľ1.5čajovej lyžičky
uhorka sterilizovaná kyslá-
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. Domáce žemličky

múka polohrubá 500 gramov  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  droždie čerstvé 30 gramov  maslo 30 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  soľ ½ čajovej lyžičky

Do múky prilejeme vlažné mlieko, pridáme rozdrobené droždie, rozpustené maslo, trošku cukru a soli. Vymiesime cesto, ktoré necháme 30 minút vykysnúť.

2. 

Z vykysnutého cesta vytvoríme 10-12 bochníčkov a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Bochníčky necháme ešte 10 minút podkysnúť.

3. 

vajce slepačie 1 kus  korenie rasca drvená  soľ

Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme podľa chuti rascou a soľou.

4. 

Pečieme v rozohriatej rúre asi 25 - 30 minút. Upečené uložíme do košíka a necháme vychladnúť. Zakryjeme ich čistou utierkou, aby neoschli.

5. Hamburgery

bravčové pliecko 700 gramov

Mäso umyjeme, pokrájame a pomelieme.

6. 

cibuľa 100 gramov

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a tiež pomelieme.

7. 

chlieb 40 gramov  korenie rasca mletá 1 čajová lyžička  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  cesnak 4 strúčiky  petržlenová vňať 2 polievkové lyžice  olej olivový 6 polievkových lyžíc

Mäso, cibuľu, striedku chleba, rascu, soľ, korenie, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a olej zmiešame.

8. 

múka hladká

Z mäsovej zmesi vytvoríme 10 - 12 kusov hamburgerov ktoré, obalíme v hladkej múke.

9. 

Hamburgery grilujeme na rozpálenom grile z jednej strany asi 10 minút a 10 minút z druhej strany.

10. 

horčica plnotučná

Hotové vkladáme do prekrojených žemličiek potretých horčicou.

11. 

uhorka sterilizovaná kyslá  cibuľa  kečup

Podľa chuti pridáme na mäso kyslú uhorku, čerstvé kolieska cibule a kečup.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť