Smotanový špenát s volským okom

Obedová klasika na Zelený Štvrtok.
recept,fotorecept,špenát mrazený so smotanou,zemiaky,vajce slepačie,Bezmäsité hlavné jedlá,,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 17 | strúčiky kcal | |
korenie rasca drvená | ½ 1 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 144 | mililitrov kcal | |
olej slnečnicový | 20 180 | mililitrov kcal | |
soľ | 2.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ zeleninová | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 6 528 | kusov kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
zemiaky | 900 828 | gramov kcal | |
škrob kukuričný | 30 109 | gramov kcal | |
špenát mrazený so smotanou | 900 ?? | gramov kcal |
Recept
1. Smotanový špenát
špenát mrazený so smotanou 900 gramov • soľ 1 čajová lyžička • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • škrob kukuričný 30 gramov • cesnak 3 strúčiky
Mrazený polotovar vložíme do hrnca, pridáme soľ a pomalým zahrievaním roztopíme. V mlieku rozmiešame kukuričný škrob, ktorý vlejeme do rozmrazeného smotanového špenátu. Varíme do zhustnutia. Nakoniec pridáme pretlačené strúčiky cesnaku.

2. Varenie zemiakov
zemiaky 900 gramov • voda • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky • maslo
Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky, uvaríme vo vode so soľou a rascou. Po uvarení scedíme a pridáme k zemiakom kúsok masla.

3. Volské oko
vajce slepačie 6 kusov • olej slnečnicový 20 mililitrov • soľ zeleninová
Vajíčka rozbijeme do misky. V panvici rozohrejeme olej, pridáme vajcia, posolíme a zakryjeme pokrievkou. Upečieme volské oká.

Dobrú chuť!