svetvomne.sk

Smotanový špenát s volským okom

    

Obedová klasika na Zelený Štvrtok.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak3strúčiky
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
maslo-
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
olej slnečnicový20mililitrov
soľ2.5čajovej lyžičky
soľ zeleninová-
vajce slepačie6kusov
voda-
zemiaky900gramov
škrob kukuričný30gramov
špenát mrazený so smotanou900gramov

1. Smotanový špenát

špenát mrazený so smotanou 900 gramov  soľ 1 čajová lyžička  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  škrob kukuričný 30 gramov  cesnak 3 strúčiky

Mrazený polotovar vložíme do hrnca, pridáme soľ a pomalým zahrievaním roztopíme. V mlieku rozmiešame kukuričný škrob, ktorý vlejeme do rozmrazeného smotanového špenátu. Varíme do zhustnutia. Nakoniec pridáme pretlačené strúčiky cesnaku.

Smotanový špenát

2. Varenie zemiakov

zemiaky 900 gramov  voda  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  maslo

Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky, uvaríme vo vode so soľou a rascou. Po uvarení scedíme a pridáme k zemiakom kúsok masla.

Varenie zemiakov

3. Volské oko

vajce slepačie 6 kusov  olej slnečnicový 20 mililitrov  soľ zeleninová

Vajíčka rozbijeme do misky. V panvici rozohrejeme olej, pridáme vajcia, posolíme a zakryjeme pokrievkou. Upečieme volské oká.

Volské oko

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť