svetvomne.sk

Smotanový špenát s volským okom

     

Obedová klasika na Zelený Štvrtok.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cesnak3strúčiky
Korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
Maslog
Mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
Olej slnečnicový20mililitrov
Soľ2.5čajovej lyžičky
Soľ zeleninovág
Vajce slepačie6kusov
Vodal
Zemiaky900gramov
Škrob kukuričný30gramov
Špenát mrazený so smotanou900gramov

1. Smotanový špenát

špenát mrazený so smotanou 900 g  soľ 1 ČL  mlieko polotučné 1,5% 300 ml  škrob kukuričný 30 g  cesnak 3 strúčiky

Mrazený polotovar vložíme do hrnca, pridáme soľ a pomalým zahrievaním roztopíme. V mlieku rozmiešame kukuričný škrob, ktorý vlejeme do rozmrazeného smotanového špenátu. Varíme do zhustnutia. Nakoniec pridáme pretlačené strúčiky cesnaku.

Smotanový špenát

2. Varenie zemiakov

zemiaky 900 g  voda  soľ 1.5 ČL  korenie rasca drvená ½ ČL  maslo

Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky, uvaríme vo vode so soľou a rascou. Po uvarení scedíme a pridáme k zemiakom kúsok masla.

Varenie zemiakov

3. Volské oko

vajce slepačie 6 ks  olej slnečnicový 20 ml  soľ zeleninová

Vajíčka rozbijeme do misky. V panvici rozohrejeme olej, pridáme vajcia, posolíme a zakryjeme pokrievkou. Upečieme volské oká.

Volské oko

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť