svetvomne.sk

Zemiakové placky so šampiňónmi

Uvedené placky sú pečené v rúre na plechu na špeciálnej fólii ktorá je určená na pečenie bez tuku. Placky však, podľa chuti, môžete piecť aj na plechu vymastenom masťou, prípadne ich vysmážať na panvici na oleji.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cesnak6strúčikov
Cibuľa150gramov
Majorán2čajové lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
Rasca mletá½čajovej lyžičky
Soľ2čajové lyžičky
Vajce slepačie4kusy
Zemiaky1500gramov
Šampiňóny350gramov

1. Šampiňóny

šampiňóny 350 g

Šampiňóny umyjeme a pokrájame na plátky.

Šampiňóny

2. Cibuľa

cibuľa 150 g

Cibuľu očistíme a nahrubo postrúhame.

Cibuľa

3. Zemiaky

zemiaky 1500 g

Zemiaky ošúpeme a takisto ako cibuľu nahrubo postrúhame.

Zemiaky

4. 

mlieko polotučné 1,5% 200 ml  vajce slepačie 4 ks  soľ 2 ČL  rasca mletá ½ ČL  majorán 2 ČL  cesnak 6 strúčikov

K zemiakom a cibuli pridáme mlieko, vajíčka, soľ, rascu, majorán a očistené prelisované strúčiky cesnaku. Dobre premiešame a vmiešame pripravené šampiňóny.

5. 

Dva plechy na pečenie vystelieme fóliami na pečenie bez tuku.

6. 

Do plechov rovnomerne rozdelíme zemiakovú zmes.

7. 

Ak nám to rúra na pečenie umožňuje pečieme oba plechy naraz. Pečieme pri teplote asi 180°C 40 minút, potom poradie plechov rúre vymeníme a asi ďalších 30 minút placky dopekáme.

8. 

Upečené necháme vychladnúť, opatrne, aby sme neprekrojili fóliu ich nakrájame - najlepšie krájačom na pizzu. Po vychladnutí idú ľahko odobrať z fólie. Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť