Zemiakové placky so šampiňónmi

Uvedené placky sú pečené v rúre na plechu na špeciálnej fólii ktorá je určená na pečenie bez tuku. Placky však, podľa chuti, môžete piecť aj na plechu vymastenom masťou, prípadne ich vysmážať na panvici na oleji.
recept,fotorecept,šampiňóny,zemiaky,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Kuchtil
Počet porcií
12
Hmotnosť porcie
207 g
Energia porcie
168 kcal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 6 33 | strúčikov kcal | |
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
korenie majorán sušený | 2 21 | čajové lyžičky kcal | |
korenie rasca mletá | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
zemiaky | 1500 1380 | gramov kcal | |
šampiňóny | 350 56 | gramov kcal |
Recept



4.
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • vajce slepačie 4 kusy • soľ 2 čajové lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky • cesnak 6 strúčikov
K zemiakom a cibuli pridáme mlieko, vajíčka, soľ, rascu, majorán a očistené prelisované strúčiky cesnaku. Dobre premiešame a vmiešame pripravené šampiňóny.

5.
Dva plechy na pečenie vystelieme fóliami na pečenie bez tuku.

6.
Do plechov rovnomerne rozdelíme zemiakovú zmes.

7.
Ak nám to rúra na pečenie umožňuje pečieme oba plechy naraz. Pečieme pri teplote asi 180°C 40 minút, potom poradie plechov rúre vymeníme a asi ďalších 30 minút placky dopekáme.

8.
Upečené necháme vychladnúť, opatrne, aby sme neprekrojili fóliu ich nakrájame - najlepšie krájačom na pizzu. Po vychladnutí idú ľahko odobrať z fólie. Môžeme podávať.

Dobrú chuť!