svetvomne.sk

Krémové jahodové rezy s tvarohom

     

Úžasne jemné a šťavnaté rezy, plné jahôd a obľúbeného krému z tvarohu.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 

1. 

vaječný žĺtok 6 ks  cukor práškový 80 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

kakao - prášok 25 g  voda 25 ml

Primiešame kakao a vodu.

3. 

vaječný bielok 6 ks  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

múka polohrubá 80 g  kypriaci prášok do pečiva 1.5 ČL

Múku zmiešame s kypriacim práškom a striedavo so snehom z bielkov primiešame k žĺtkom.

5. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (35x40 cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

7. 

mlieko plnotučné 3,5% 600 ml  cukor kryštálový 140 g  puding vanilkový - prášok 74 g

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme mierne vychladiť...

8. 

maslo 160 g

...a do pudingu zašľaháme maslo.

9. 

tvaroh jemný mäkký 500 g

Vmiešame studený tvaroh...

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml

...a zo smotany vyšľahanú šľahačku.

11. 

jahody (mrazené) 500 g  jahody 500 g

Na zákusok je vhodné použiť kombináciu mrazených (prípadne zaváraných) a čerstvých jahôd. Mrazené jahody rozmrazíme a do hrnčeka zlejeme časť šťavy. Jahody poukladáme na korpus, pokvapkáme zvyškom šťavy. Na túto vrstvu poukladáme čerstvé jahody.

12. 

cukor kryštálový 1 ČL  škrob kukuričný 1 ČL

Do zliatej šťavy (100 ml) z rozmrazených jahôd pridáme cukor, kukuričný škrob a uvaríme hustý sirup.

13. 

Na jahody navrstvíme krém a ozdobíme hustým jahodovým sirupom. Necháme stuhnúť v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť