RECEPTY

Krémové jahodové rezy s tvarohom

Krémové jahodové rezy s tvarohom

Úžasne jemné a šťavnaté rezy, plné jahôd a obľúbeného krému z tvarohu.

recept,fotorecept,mlieko plnotučné 3,5%,puding vanilkový - prášok,tvaroh jemný mäkký,smotana na šľahanie (30-33% tuku),jahody (mrazené),jahody,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový140gramov
cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor práškový80gramov
jahody500gramov
jahody (mrazené)500gramov
kakao - prášok25gramov
kypriaci prášok do pečiva1.5čajovej lyžičky
maslo160gramov
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%600mililitrov
múka polohrubá80gramov
múka polohrubá-
puding vanilkový - prášok74gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ1štipka
tvaroh jemný mäkký500gramov
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov
voda25mililitrov
škrob kukuričný1čajová lyžička

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor práškový 80 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

kakao - prášok 25 gramov  voda 25 mililitrov

Primiešame kakao a vodu.

3. 

vaječný bielok 6 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

múka polohrubá 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1.5 čajovej lyžičky

Múku zmiešame s kypriacim práškom a striedavo so snehom z bielkov primiešame k žĺtkom.

5. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (35x40 cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

7. 

mlieko plnotučné 3,5% 600 mililitrov  cukor kryštálový 140 gramov  puding vanilkový - prášok 74 gramov

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme mierne vychladiť...

8. 

maslo 160 gramov

...a do pudingu zašľaháme maslo.

9. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov

Vmiešame studený tvaroh...

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov

...a zo smotany vyšľahanú šľahačku.

11. 

jahody (mrazené) 500 gramov  jahody 500 gramov

Na zákusok je vhodné použiť kombináciu mrazených (prípadne zaváraných) a čerstvých jahôd. Mrazené jahody rozmrazíme a do hrnčeka zlejeme časť šťavy. Jahody poukladáme na korpus, pokvapkáme zvyškom šťavy. Na túto vrstvu poukladáme čerstvé jahody.

12. 

cukor kryštálový 1 čajová lyžička  škrob kukuričný 1 čajová lyžička

Do zliatej šťavy (100 ml) z rozmrazených jahôd pridáme cukor, kukuričný škrob a uvaríme hustý sirup.

13. 

Na jahody navrstvíme krém a ozdobíme hustým jahodovým sirupom. Necháme stuhnúť v chlade.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies