svetvomne.sk

Jahodové rezy so želatinou agar

     

Výborné rezy so zdravou želatínou z morských rias. Agar je vynikajúcim želírujúcim prostriedkom, je bez chuti, plný minerálov a s minimálnym množstvom kalórií v dávke na jeden koláč. Vytvára kvalitné hutné želé.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
Agar (prášok)6gramov
Cukor kryštálový
Cukor práškový80gramov
Jahody400gramov
Jedlá sóda (sóda bikarbóna)4gramy
Med
Múka polohrubá80gramov
Olej orechový4polievkové lyžice
Orechy vlašské40gramov
Vaječný bielok4kusy
Vaječný žĺtok4kusy
Voda4polievkové lyžice
Voda500mililitrov

1. 

vaječný bielok 4 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

vaječný žĺtok 4 ks  cukor práškový 80 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3. 

olej orechový 4 PL  voda 4 PL  múka polohrubá 80 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 4 g

Primiešame olej, vodu a múku zmiešanú s jedlou sódou (kypriacim práškom) - 1/2 ČL.

4. 

Vmiešame sneh z bielkov.

5. 

orechy vlašské 40 g

Cesto vylejeme do silikónovej formy (priemer 30 cm). Posypeme nahrubo nasekanými orechmi.

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

7. 

jahody 400 g

Jahody umyjeme...

8. 

...a každú jahodu od spodu prepichneme slamkou a vytlačíme zelené zbytky stonky. Nakrájame na plátky.

9. 

Plátky jahôd poukladáme na korpus.

10. 

voda 500 ml

Zbytky pokrájaných jahôd zmixujeme s vodou.

11. 

cukor kryštálový  med  Agar (prášok) 6 g

Jahodovú vodu nalejeme do hrnca, osladíme cukrom a medom podľa chuti, prisypeme agar a uvedieme do varu.

12. 

Precedíme.

13. 

Želatinu pomaly vychladíme, do jemného počiatočného hustnutia. Rýchlejšie ju vychladíme v studenom vodnom kúpeli.

14. 

Nalejeme na koláč.

15. 

Pri izbovej teplote stuhne asi za 30-45 minút.Vložíme do chladničky pre rýchlejšie vytuhnutie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť