RECEPTY

Jahodové rezy so želatinou agar

Jahodové rezy so želatinou agar

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Výborné rezy so zdravou želatínou z morských rias. Agar je vynikajúcim želírujúcim prostriedkom, je bez chuti, plný minerálov a s minimálnym množstvom kalórií v dávke na jeden koláč. Vytvára kvalitné hutné želé.

recept,fotorecept,jahody,Agar (prášok),Zákusky,Bezlaktózové

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Agar (prášok)6gramov
cukor kryštálový-
cukor práškový80gramov
jahody400gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)4gramy
med-
múka polohrubá80gramov
olej orechový4polievkové lyžice
orechy vlašské40gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
voda4polievkové lyžice
voda500mililitrov

 

Recept

1. 

vaječný bielok 4 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

2. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 80 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

3. 

olej orechový 4 polievkové lyžice  voda 4 polievkové lyžice  múka polohrubá 80 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 4 gramy

Primiešame olej, vodu a múku zmiešanú s jedlou sódou (kypriacim práškom) - 1/2 ČL.

Primiešame olej, vodu a múku zmiešanú s jedlou...

4. 

Vmiešame sneh z bielkov.

Vmiešame sneh z bielkov....

5. 

orechy vlašské 40 gramov

Cesto vylejeme do silikónovej formy (priemer 30 cm). Posypeme nahrubo nasekanými orechmi.

Cesto vylejeme do silikónovej formy (priemer 30...

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C....

7. 

jahody 400 gramov

Jahody umyjeme...

Jahody umyjeme......

8. 

...a každú jahodu od spodu prepichneme slamkou a vytlačíme zelené zbytky stonky. Nakrájame na plátky.

...a každú jahodu od spodu prepichneme slamkou a...

9. 

Plátky jahôd poukladáme na korpus.

Plátky jahôd poukladáme na korpus....

10. 

voda 500 mililitrov

Zbytky pokrájaných jahôd zmixujeme s vodou.

Zbytky pokrájaných jahôd zmixujeme s vodou....

11. 

cukor kryštálový  med  Agar (prášok) 6 gramov

Jahodovú vodu nalejeme do hrnca, osladíme cukrom a medom podľa chuti, prisypeme agar a uvedieme do varu.

Jahodovú vodu nalejeme do hrnca, osladíme cukrom...

12. 

Precedíme.

Precedíme....

13. 

Želatinu pomaly vychladíme, do jemného počiatočného hustnutia. Rýchlejšie ju vychladíme v studenom vodnom kúpeli.

Želatinu pomaly vychladíme, do jemného...

14. 

Nalejeme na koláč.

Nalejeme na koláč....

15. 

Pri izbovej teplote stuhne asi za 30-45 minút.Vložíme do chladničky pre rýchlejšie vytuhnutie.

Pri izbovej teplote stuhne asi za 30-45...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť