Jahodové rezy so želatinou agar
Výborné rezy so zdravou želatínou z morských rias. Agar je vynikajúcim želírujúcim prostriedkom, je bez chuti, plný minerálov a s minimálnym množstvom kalórií v dávke na jeden koláč. Vytvára kvalitné hutné želé.
recept,fotorecept,jahody,Agar (prášok),Zákusky,Bezlaktózové
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
Agar (prášok) | 6 | gramov | |
cukor kryštálový | - | ||
cukor práškový | 80 | gramov | |
jahody | 400 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 4 | gramy | |
med | - | ||
múka polohrubá | 80 | gramov | |
olej orechový | 4 | polievkové lyžice | |
orechy vlašské | 40 | gramov | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
voda | 4 | polievkové lyžice | |
voda | 500 | mililitrov |
Recept
3.
olej orechový 4 polievkové lyžice • voda 4 polievkové lyžice • múka polohrubá 80 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 4 gramy
Primiešame olej, vodu a múku zmiešanú s jedlou sódou (kypriacim práškom) - 1/2 ČL.
4.
Vmiešame sneh z bielkov.
5.
orechy vlašské 40 gramov
Cesto vylejeme do silikónovej formy (priemer 30 cm). Posypeme nahrubo nasekanými orechmi.
6.
Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.
8.
...a každú jahodu od spodu prepichneme slamkou a vytlačíme zelené zbytky stonky. Nakrájame na plátky.
9.
Plátky jahôd poukladáme na korpus.
11.
cukor kryštálový • med • Agar (prášok) 6 gramov
Jahodovú vodu nalejeme do hrnca, osladíme cukrom a medom podľa chuti, prisypeme agar a uvedieme do varu.
12.
Precedíme.
13.
Želatinu pomaly vychladíme, do jemného počiatočného hustnutia. Rýchlejšie ju vychladíme v studenom vodnom kúpeli.
14.
Nalejeme na koláč.
15.
Pri izbovej teplote stuhne asi za 30-45 minút.Vložíme do chladničky pre rýchlejšie vytuhnutie.
Dobrú chuť!