svetvomne.sk

Jahodové rezy so želatinou agar

    

Výborné rezy so zdravou želatínou z morských rias. Agar je vynikajúcim želírujúcim prostriedkom, je bez chuti, plný minerálov a s minimálnym množstvom kalórií v dávke na jeden koláč. Vytvára kvalitné hutné želé.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
Agar (prášok)6gramov
cukor kryštálový-
cukor práškový80gramov
jahody400gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)4gramy
med-
múka polohrubá80gramov
olej orechový4polievkové lyžice
orechy vlašské40gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
voda4polievkové lyžice
voda500mililitrov

1. 

vaječný bielok 4 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 80 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3. 

olej orechový 4 polievkové lyžice  voda 4 polievkové lyžice  múka polohrubá 80 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 4 gramy

Primiešame olej, vodu a múku zmiešanú s jedlou sódou (kypriacim práškom) - 1/2 ČL.

4. 

Vmiešame sneh z bielkov.

5. 

orechy vlašské 40 gramov

Cesto vylejeme do silikónovej formy (priemer 30 cm). Posypeme nahrubo nasekanými orechmi.

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

7. 

jahody 400 gramov

Jahody umyjeme...

8. 

...a každú jahodu od spodu prepichneme slamkou a vytlačíme zelené zbytky stonky. Nakrájame na plátky.

9. 

Plátky jahôd poukladáme na korpus.

10. 

voda 500 mililitrov

Zbytky pokrájaných jahôd zmixujeme s vodou.

11. 

cukor kryštálový  med  Agar (prášok) 6 gramov

Jahodovú vodu nalejeme do hrnca, osladíme cukrom a medom podľa chuti, prisypeme agar a uvedieme do varu.

12. 

Precedíme.

13. 

Želatinu pomaly vychladíme, do jemného počiatočného hustnutia. Rýchlejšie ju vychladíme v studenom vodnom kúpeli.

14. 

Nalejeme na koláč.

15. 

Pri izbovej teplote stuhne asi za 30-45 minút.Vložíme do chladničky pre rýchlejšie vytuhnutie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť