RECEPTY

Slávnostné jahodové rezy

Slávnostné jahodové rezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Vynikajúci zákusok s jemnou piškótou, naplnený jahodovou zmesou, jemným pudingovým krémom a šľahačkou. Vhodný na slávnostné príležitosti.

recept,fotorecept,džem jahodový,jahody,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

200

804

gramov

kcal

cukor kryštálový

3

181

polievkové lyžice

kcal

cukor práškový

4

156

polievkové lyžice

kcal

cukor vanilkový

3

217

kusy

kcal

džem jahodový

0

??

kcal

jahodový kompót

800

??

mililitrov

kcal

jahody

0

??

kcal

kypriaci prášok do pečiva

15

12

gramov

kcal

maslo

250

1835

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

700

337

mililitrov

kcal

múka hladká

210

729

gramov

kcal

olej slnečnicový

100

899

mililitrov

kcal

puding vanilkový - prášok

2

??

polievkové lyžice

kcal

puding vanilkový - prášok

40

??

gramov

kcal

soľ

¼

0

čajovej lyžičky

kcal

vaječný bielok

5

85

kusov

kcal

vaječný žĺtok

5

285

kusov

kcal

voda

100

221

mililitrov

kcal

čokoláda

0

??

kcal

šľahačka v prášku

2

??

kusy

kcal

 

Recept

1. Piškóta

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor kryštálový 200 gramov  voda 100 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov  múka hladká 210 gramov  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov

Žĺtky vyšľaháme dopenista s kryštálovým cukrom. Pri šľahaní postupne pridáme olej a vodu. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Žĺtky vyšľaháme dopenista s kryštálovým...

2. 

vaječný bielok 5 kusov  soľ ¼ čajovej lyžičky

Bielka vyšľaháme so štipkou soli a opatrne vmiešame do žĺtkov.

Bielka vyšľaháme so štipkou soli a opatrne...

3. 

Cesto rozdelíme na dve polovice, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a postupne upečieme dva pláty. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.

4. 

džem jahodový

Upečený plát natrieme jahodovým lekvárom a naň položíme druhý plát upečeného cesta.

Upečený plát natrieme jahodovým lekvárom a...

5. Jahodová zmes

jahodový kompót 800 mililitrov  cukor vanilkový 2 kusy  puding vanilkový - prášok 2 polievkové lyžice  cukor kryštálový 3 polievkové lyžice

Jahody vylejeme z plechovky aj so šťavou a popučíme ich. Pridáme pudingový prášok, vanilkový cukor, kryštálový cukor, poriadne rozmiešame, prelejeme do hrnčeka a uvaríme hustú kašu.

Jahody vylejeme z plechovky aj so šťavou a...

6. 

Ešte teplú kašu natrieme na piškótu a necháme vychladnúť, pokiaľ kaša na korpuse úplne nestuhne.

Ešte teplú kašu natrieme na piškótu a...

7. Pudingový krém

mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  puding vanilkový - prášok 40 gramov  cukor vanilkový 1 kus  cukor práškový 4 polievkové lyžice  maslo 250 gramov

Pudingový prášok s vanilkovým cukrom rozmiešame v troche studeného mlieka a potom s ostatným mliekom uvaríme hustú kašu. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom dopenista a postupne k nemu pridáme vychladnutú pudingovú kašu. Dobre vyšľaháme a rozotrieme na stuhnutú jahodovú zmes.

Pudingový prášok s vanilkovým cukrom...

8. Šľahačková plnka

šľahačka v prášku 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov

Do studeného mlieka pridáme práškovú šľahačku a vyšľaháme do tuha. Natrieme na pudingový krém.

Do studeného mlieka pridáme práškovú...

9. 

Povrch koláča zarovnáme a môžeme pomocou vidličky urobiť ozdobné vlnky. Koláč odložíme do chladničky a necháme poriadne vychladnúť.

Povrch koláča zarovnáme a môžeme pomocou...

10. 

jahody  čokoláda

Pokrájame na kocky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami a čerstvým jahodami.

Pokrájame na kocky a dozdobíme čokoládovými...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť