svetvomne.sk

Slávnostné jahodové rezy

Vynikajúci zákusok s jemnou piškótou, naplnený jahodovou zmesou, jemným pudingovým krémom a šľahačkou. Vhodný na slávnostné príležitosti.

 

Počet porcií: 35

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:    

 

 
 

1. Piškóta

vaječný žĺtok 5 ks  cukor kryštálový 200 g  voda 100 ml  olej slnečnicový 100 ml  múka hladká 210 g  kypriaci prášok do pečiva 15 g

Žĺtky vyšľaháme dopenista s kryštálovým cukrom. Pri šľahaní postupne pridáme olej a vodu. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Piškóta

2. 

vaječný bielok 5 ks  soľ ¼ ČL

Bielka vyšľaháme so štipkou soli a opatrne vmiešame do žĺtkov.

3. 

Cesto rozdelíme na dve polovice, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a postupne upečieme dva pláty. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.

4. 

džem jahodový

Upečený plát natrieme jahodovým lekvárom a naň položíme druhý plát upečeného cesta.

5. Jahodová zmes

jahodový kompót 800 ml  cukor vanilkový 2 ks  puding vanilkový - prášok 2 PL  cukor kryštálový 3 PL

Jahody vylejeme z plechovky aj so šťavou a popučíme ich. Pridáme pudingový prášok, vanilkový cukor, kryštálový cukor, poriadne rozmiešame, prelejeme do hrnčeka a uvaríme hustú kašu.

Jahodová zmes

6. 

Ešte teplú kašu natrieme na piškótu a necháme vychladnúť, pokiaľ kaša na korpuse úplne nestuhne.

7. Pudingový krém

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  puding vanilkový - prášok 40 g  cukor vanilkový 1 ks  cukor práškový 4 PL  maslo 250 g

Pudingový prášok s vanilkovým cukrom rozmiešame v troche studeného mlieka a potom s ostatným mliekom uvaríme hustú kašu. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom dopenista a postupne k nemu pridáme vychladnutú pudingovú kašu. Dobre vyšľaháme a rozotrieme na stuhnutú jahodovú zmes.

Pudingový krém

8. Šľahačková plnka

šľahačka v prášku 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 300 ml

Do studeného mlieka pridáme práškovú šľahačku a vyšľaháme do tuha. Natrieme na pudingový krém.

Šľahačková plnka

9. 

Povrch koláča zarovnáme a môžeme pomocou vidličky urobiť ozdobné vlnky. Koláč odložíme do chladničky a necháme poriadne vychladnúť.

10. 

jahody  čokoláda

Pokrájame na kocky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami a čerstvým jahodami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť