RECEPTY

Nugátový zákusok so šľahačkou

Nugátový zákusok so šľahačkou

Recept na krehký zákusok s nugátovým krémom a karamelovou šľahačkou.

recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,mlieko polotučné 1,5%,puding vanilkový - prášok,krém orieškovo-kakaový,kakao - prášok,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový11polievkových lyžíc
cukor kryštálový150gramov
kakao - prášok2polievkové lyžice
kakaový nápoj v prášku-
krém orieškovo-kakaový180gramov
kypriaci prášok do pečiva8gramov
maslo160gramov
mlieko polotučné 1,5%900mililitrov
múka hladká8polievkových lyžíc
olej slnečnicový1polievková lyžica
piškóty kakaové-
puding vanilkový - prášok80gramov
stužovač šľahačky15gramov
vajce slepačie5kusov
voda1polievková lyžica
šľahačka v prášku90gramov

 

Recept

1. Príprava korpusu

vajce slepačie 5 kusov  cukor kryštálový 7 polievkových lyžíc  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  voda 1 polievková lyžica  múka hladká 8 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov  kakao - prášok 2 polievkové lyžice

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor, olej, vodu a vymiešame do peny. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút.

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme...

2. Príprava karamelovej šľahačky

cukor kryštálový 4 polievkové lyžice  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov

Kryštálový cukor na miernom ohni roztopíme na karamel. Zalejeme mliekom a varíme pokiaľ sa karamel znova nerozpustí. Dáme zachladiť na niekoľko hodín.

Kryštálový cukor na miernom ohni roztopíme na...

3. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 600 mililitrov  puding vanilkový - prášok 80 gramov  cukor kryštálový 150 gramov  krém orieškovo-kakaový 180 gramov

V troche studeného mlieka rozmiešame puding ("Zlatý klas") s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do teplého pudingu vmiešame čokoládovo orieškový krém ("nutelu") a necháme vychladnúť.

V troche studeného mlieka rozmiešame puding...

4. 

maslo 160 gramov

Vychladnutý puding zmiešame so zmäknutým maslom, vyšľaháme hladký krém.

Vychladnutý puding zmiešame so zmäknutým...

5. 

piškóty kakaové

Na upečený plát natrieme polovicu krému a naň poukladáme kakaové piškóty (cca 1 a 1/2 balenia, môžete použiť aj klasické bledé piškóty).

Na upečený plát natrieme polovicu krému a naň...

6. 

Na piškóty nanesieme zvyšný krém a zarovnáme.

Na piškóty nanesieme zvyšný krém a...

7. 

šľahačka v prášku 90 gramov  stužovač šľahačky 15 gramov

Do dobre vychladeného karamelového mlieka vysypeme práškové šľahačky, pridáme stužovač a vyšľaháme šľahačku, ktorú rovnomerne natrieme na zákusok.

Do dobre vychladeného karamelového mlieka...

8. 

kakaový nápoj v prášku

Povrch zákusku upravíme ozdobným ryhovaním a posypeme grankom.

Povrch zákusku upravíme ozdobným ryhovaním a...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť