svetvomne.sk

Nugátový zákusok so šľahačkou

     

Recept na krehký zákusok s nugátovým krémom a karamelovou šľahačkou.

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
NO TITLE
Cukor kryštálový11polievkových lyžíc
Cukor kryštálový150gramov
Kakao - prášok2polievkové lyžice
Krém orieškovo-kakaový180gramov
Kypriaci prášok do pečiva8gramov
Maslo160gramov
Mlieko polotučné 1,5%900mililitrov
Múka hladká8polievkových lyžíc
Olej slnečnicový1polievková lyžica
Piškóty kakaové
Puding vanilkový - prášok80gramov
Stužovač šľahačky15gramov
Vajce slepačie5kusov
Voda1polievková lyžica
Šľahačka v prášku90gramov

1. Príprava korpusu

vajce slepačie 5 ks  cukor kryštálový 7 PL  olej slnečnicový 1 PL  voda 1 PL  múka hladká 8 PL  kypriaci prášok do pečiva 8 g  kakao - prášok 2 PL

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor, olej, vodu a vymiešame do peny. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút.

Príprava korpusu

2. Príprava karamelovej šľahačky

cukor kryštálový 4 PL  mlieko polotučné 1,5% 300 ml

Kryštálový cukor na miernom ohni roztopíme na karamel. Zalejeme mliekom a varíme pokiaľ sa karamel znova nerozpustí. Dáme zachladiť na niekoľko hodín.

Príprava karamelovej šľahačky

3. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 600 ml  puding vanilkový - prášok 80 g  cukor kryštálový 150 g  krém orieškovo-kakaový 180 g

V troche studeného mlieka rozmiešame puding ("Zlatý klas") s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do teplého pudingu vmiešame čokoládovo orieškový krém ("nutelu") a necháme vychladnúť.

Príprava krému

4. 

maslo 160 g

Vychladnutý puding zmiešame so zmäknutým maslom, vyšľaháme hladký krém.

5. 

piškóty kakaové

Na upečený plát natrieme polovicu krému a naň poukladáme kakaové piškóty (cca 1 a 1/2 balenia, môžete použiť aj klasické bledé piškóty).

6. 

Na piškóty nanesieme zvyšný krém a zarovnáme.

7. 

šľahačka v prášku 90 g  stužovač šľahačky 15 g

Do dobre vychladeného karamelového mlieka vysypeme práškové šľahačky, pridáme stužovač a vyšľaháme šľahačku, ktorú rovnomerne natrieme na zákusok.

8. 

NO TITLE

Povrch zákusku upravíme ozdobným ryhovaním a posypeme grankom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť