svetvomne.sk

Nugátový zákusok so šľahačkou

    

Recept na krehký zákusok s nugátovým krémom a karamelovou šľahačkou.

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
NO TITLE-
cukor kryštálový11polievkových lyžíc
cukor kryštálový150gramov
kakao - prášok2polievkové lyžice
krém orieškovo-kakaový180gramov
kypriaci prášok do pečiva8gramov
maslo160gramov
mlieko polotučné 1,5%900mililitrov
múka hladká8polievkových lyžíc
olej slnečnicový1polievková lyžica
piškóty kakaové-
puding vanilkový - prášok80gramov
stužovač šľahačky15gramov
vajce slepačie5kusov
voda1polievková lyžica
šľahačka v prášku90gramov

1. Príprava korpusu

vajce slepačie 5 kusov  cukor kryštálový 7 polievkových lyžíc  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  voda 1 polievková lyžica  múka hladká 8 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov  kakao - prášok 2 polievkové lyžice

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor, olej, vodu a vymiešame do peny. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút.

Príprava korpusu

2. Príprava karamelovej šľahačky

cukor kryštálový 4 polievkové lyžice  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov

Kryštálový cukor na miernom ohni roztopíme na karamel. Zalejeme mliekom a varíme pokiaľ sa karamel znova nerozpustí. Dáme zachladiť na niekoľko hodín.

Príprava karamelovej šľahačky

3. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 600 mililitrov  puding vanilkový - prášok 80 gramov  cukor kryštálový 150 gramov  krém orieškovo-kakaový 180 gramov

V troche studeného mlieka rozmiešame puding ("Zlatý klas") s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do teplého pudingu vmiešame čokoládovo orieškový krém ("nutelu") a necháme vychladnúť.

Príprava krému

4. 

maslo 160 gramov

Vychladnutý puding zmiešame so zmäknutým maslom, vyšľaháme hladký krém.

5. 

piškóty kakaové

Na upečený plát natrieme polovicu krému a naň poukladáme kakaové piškóty (cca 1 a 1/2 balenia, môžete použiť aj klasické bledé piškóty).

6. 

Na piškóty nanesieme zvyšný krém a zarovnáme.

7. 

šľahačka v prášku 90 gramov  stužovač šľahačky 15 gramov

Do dobre vychladeného karamelového mlieka vysypeme práškové šľahačky, pridáme stužovač a vyšľaháme šľahačku, ktorú rovnomerne natrieme na zákusok.

8. 

NO TITLE

Povrch zákusku upravíme ozdobným ryhovaním a posypeme grankom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť