RECEPTY

Domáce Dobošové rezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Overený recept na prípravu dobošiek ako od babičky. Šesť vrstiev jemného tenkého korpusu na striedačku s lahodným kakaovým krémom.

recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,maslo,maslo,mlieko polotučné 1,5%,mlieko polotučné 1,5%,poleva cukrárska čokoládová,Zákusky,Maďarská kuchyňa

Zákusky

Maďarská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

150

603

gramov

kcal

cukor práškový

300

1164

gramov

kcal

cukor vanilkový

12

44

gramov

kcal

kakao - prášok

90

276

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

18

14

gramov

kcal

maslo

300

2202

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

150

72

mililitrov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

1

480

liter

kcal

múka hladká

700

2429

gramov

kcal

múka hladká

4

209

polievkové lyžice

kcal

poleva cukrárska čokoládová

0

??

kcal

puding vanilkový - prášok

2

??

kusy

kcal

vajce slepačie

3

264

kusy

kcal

 

Recept

1. Príprava cesta

múka hladká 700 gramov  vajce slepačie 3 kusy  cukor práškový 300 gramov  maslo 50 gramov  kypriaci prášok do pečiva 18 gramov  mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov

Hladkú múku zmiešame s vajcami, práškovým cukrom, maslom, práškom do pečiva. Postupne pridávame mlieko a cesto vymiesime.

Hladkú múku zmiešame s vajcami, práškovým...

2. 

Cesto si rozdelíme na šesť častí. Každú čas vyvaľkáme a po jednom pláty upečieme na plechu pokrytom papierom na pečenie. Cesto pečieme 5 minút na 200° C. Cesto je upečené, keď okraje začínajú jemne hnednúť. Cesto musí zostať bledé.

Cesto si rozdelíme na šesť častí. Každú...

3. 

mlieko polotučné 1,5% 1 liter  cukor kryštálový 150 gramov  cukor vanilkový 12 gramov  múka hladká 4 polievkové lyžice  puding vanilkový - prášok 2 kusy

5 upečených plátov potrieme plnkou, ktorú pripravíme nasledovne: Do vriaceho mlieka podľa postupu na obale vmiešame puding (Zlatý klas), pridáme cukor a múku. Uvaríme hustý puding.

5 upečených plátov potrieme plnkou, ktorú...

4. 

maslo 250 gramov

Do vychladeného pudingu vmiešame maslo.

Do vychladeného pudingu vmiešame maslo. ...

5. 

kakao - prášok 90 gramov

Primiešame kakao a pomocou šľahača vyšľaháme hustú plnku.

Primiešame kakao a pomocou šľahača...

6. 

Touto plnkou bohato natrieme 5 plátov, šiesty plát ide úplne na vrch nenatretý. Rezy zaťažíme a umiestnime na 12 hodín do chladu. Cesto plnku jemne vpije, stane sa vláčne.

Touto plnkou bohato natrieme 5 plátov, šiesty...

7. 

poleva cukrárska čokoládová

Po 12 hodinách vrchný plát potrieme čokoládovou polevou.

Po 12 hodinách vrchný plát potrieme...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť