Domáce Dobošové rezy
Overený recept na prípravu dobošiek ako od babičky. Šesť vrstiev jemného tenkého korpusu na striedačku s lahodným kakaovým krémom.
recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,maslo,maslo,mlieko polotučné 1,5%,mlieko polotučné 1,5%,poleva cukrárska čokoládová,Zákusky,Maďarská kuchyňa
Zákusky
Maďarská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 150 603 | gramov kcal | |
cukor práškový | 300 1164 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 12 44 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 90 276 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 18 14 | gramov kcal | |
maslo | 300 2202 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 72 | mililitrov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 1 480 | liter kcal | |
múka hladká | 700 2429 | gramov kcal | |
múka hladká | 4 209 | polievkové lyžice kcal | |
poleva cukrárska čokoládová | 0 ?? | kcal | |
puding vanilkový - prášok | 2 ?? | kusy kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 700 gramov • vajce slepačie 3 kusy • cukor práškový 300 gramov • maslo 50 gramov • kypriaci prášok do pečiva 18 gramov • mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov
Hladkú múku zmiešame s vajcami, práškovým cukrom, maslom, práškom do pečiva. Postupne pridávame mlieko a cesto vymiesime.

2.
Cesto si rozdelíme na šesť častí. Každú čas vyvaľkáme a po jednom pláty upečieme na plechu pokrytom papierom na pečenie. Cesto pečieme 5 minút na 200° C. Cesto je upečené, keď okraje začínajú jemne hnednúť. Cesto musí zostať bledé.

3.
mlieko polotučné 1,5% 1 liter • cukor kryštálový 150 gramov • cukor vanilkový 12 gramov • múka hladká 4 polievkové lyžice • puding vanilkový - prášok 2 kusy
5 upečených plátov potrieme plnkou, ktorú pripravíme nasledovne: Do vriaceho mlieka podľa postupu na obale vmiešame puding (Zlatý klas), pridáme cukor a múku. Uvaríme hustý puding.



6.
Touto plnkou bohato natrieme 5 plátov, šiesty plát ide úplne na vrch nenatretý. Rezy zaťažíme a umiestnime na 12 hodín do chladu. Cesto plnku jemne vpije, stane sa vláčne.


Dobrú chuť!