svetvomne.sk

Domáce Dobošové rezy

    

Overený recept na prípravu dobošiek ako od babičky. Šesť vrstiev jemného tenkého korpusu na striedačku s lahodným kakaovým krémom.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. Príprava cesta

múka hladká 700 gramov  vajce slepačie 3 kusy  cukor práškový 300 gramov  maslo 50 gramov  kypriaci prášok do pečiva 18 gramov  mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov

Hladkú múku zmiešame s vajcami, práškovým cukrom, maslom, práškom do pečiva. Postupne pridávame mlieko a cesto vymiesime.

Príprava cesta

2. 

Cesto si rozdelíme na šesť častí. Každú čas vyvaľkáme a po jednom pláty upečieme na plechu pokrytom papierom na pečenie. Cesto pečieme 5 minút na 200° C. Cesto je upečené, keď okraje začínajú jemne hnednúť. Cesto musí zostať bledé.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 1 liter  cukor kryštálový 150 gramov  cukor vanilkový 12 gramov  múka hladká 4 polievkové lyžice  puding vanilkový - prášok 2 kusy

5 upečených plátov potrieme plnkou, ktorú pripravíme nasledovne: Do vriaceho mlieka podľa postupu na obale vmiešame puding (Zlatý klas), pridáme cukor a múku. Uvaríme hustý puding.

4. 

maslo 250 gramov

Do vychladeného pudingu vmiešame maslo.

5. 

kakao - prášok 90 gramov

Primiešame kakao a pomocou šľahača vyšľaháme hustú plnku.

6. 

Touto plnkou bohato natrieme 5 plátov, šiesty plát ide úplne na vrch nenatretý. Rezy zaťažíme a umiestnime na 12 hodín do chladu. Cesto plnku jemne vpije, stane sa vláčne.

7. 

poleva cukrárska čokoládová

Po 12 hodinách vrchný plát potrieme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť