Opité makové kocky

" Dobré"...ham, ham..."dobré"...ham..." no fakt dobré"...(z komentára maškrtníka)
recept,fotorecept,mak mletý,rum tmavý,rum tmavý,Zákusky,
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 80 322 | gramov kcal | |
cukor práškový | 200 776 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
kakao - prášok | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
mak mletý | 125 677 | gramov kcal | |
maslo | 250 1835 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 400 192 | mililitrov kcal | |
múka hrubá | 125 437 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
puding karamelový - prášok | 30 107 | gramov kcal | |
rum tmavý | 110 263 | mililitrov kcal | |
vaječný bielok | 2 34 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 2 114 | kusy kcal | |
voda | 160 0 | mililitrov kcal | |
čokoláda 85% | 0 ?? | kcal |
Recept
1. Korpus
maslo 125 gramov • vaječný žĺtok 2 kusy • cukor práškový 100 gramov • mak mletý 125 gramov • kakao - prášok 1 čajová lyžička • múka hrubá 125 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov
Maslo, žĺtky a cukor spolu vymiešame. Pridáme mletý mak, kakao a múku so sódou bikarbónou. Prilejeme mlieko a všetko dobre premiešame.


3.
Menší pekáč (30x40 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pripravené cesto do neho rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180-190°C 20 minút.



6.
mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • puding karamelový - prášok 30 gramov
V mlieku rozmiešame pudingový prášok, prilejeme ho ku karamelovej vode a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.


8.
rum tmavý 50 mililitrov
K maslu pridáme puding a rum a pomocou metličky dôkladne rozmiešame hladký krém.

9. Sirup
cukor kryštálový 30 gramov • voda 60 mililitrov • rum tmavý 60 mililitrov
Z cukru a vody uvaríme sirup. Odstavíme z ohňa a prilejeme rum.

10.
Sirupom dôkladne prevlhčíme korpus. Môžeme ho rovnomerne rozliať na korpus, lepšie je ho však nanášať pomocou kuchynského štetca.

11.
Na korpus rozotrieme krém.

12. Zdobenie
Čokoládu rozpustíme a pokvapkáme ňou povrchu krému. Necháme v chlade niekoľko hodín tuhnúť.

Dobrú chuť!