svetvomne.sk

Opité makové kocky

    

" Dobré"...ham, ham..."dobré"...ham..." no fakt dobré"...(z komentára maškrtníka)

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Korpus

maslo 125 gramov  vaječný žĺtok 2 kusy  cukor práškový 100 gramov  mak mletý 125 gramov  kakao - prášok 1 čajová lyžička  múka hrubá 125 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov

Maslo, žĺtky a cukor spolu vymiešame. Pridáme mletý mak, kakao a múku so sódou bikarbónou. Prilejeme mlieko a všetko dobre premiešame.

Korpus

2. 

vaječný bielok 2 kusy

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.

3. 

maslo  múka polohrubá

Menší pekáč (30x40 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pripravené cesto do neho rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180-190°C 20 minút.

4. Krém

cukor kryštálový 50 gramov

V hrnci upálime cukor na karamel.

Krém

5. 

voda 100 mililitrov

Prilejeme vodu a miešame do rozpustenia karamelu.

6. 

mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  puding karamelový - prášok 30 gramov

V mlieku rozmiešame pudingový prášok, prilejeme ho ku karamelovej vode a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.

7. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

8. 

rum tmavý 50 mililitrov

K maslu pridáme puding a rum a pomocou metličky dôkladne rozmiešame hladký krém.

9. Sirup

cukor kryštálový 30 gramov  voda 60 mililitrov  rum tmavý 60 mililitrov

Z cukru a vody uvaríme sirup. Odstavíme z ohňa a prilejeme rum.

Sirup

10. 

Sirupom dôkladne prevlhčíme korpus. Môžeme ho rovnomerne rozliať na korpus, lepšie je ho však nanášať pomocou kuchynského štetca.

11. 

Na korpus rozotrieme krém.

12. Zdobenie

čokoláda 85%

Čokoládu rozpustíme a pokvapkáme ňou povrchu krému. Necháme v chlade niekoľko hodín tuhnúť.

Zdobenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť