RECEPTY

Rumový orechovo-kakaový rez

Rumový orechovo-kakaový rez

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

... alebo tiež Opitý Františkán, Opitý Izidor... výborný zákusok s bohatou orechovou plnkou a rumom, vhodný na dospelácku párty.

recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,orechy vlašské mleté,rum tmavý,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový

60

??

kcal

cukor práškový

180

699

gramov

kcal

kakao - prášok

40

123

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

10

8

gramov

kcal

lekvár ríbezľový

60

??

gramov

kcal

maslo

260

1909

gramov

kcal

maslo

0

??

kcal

múka hrubá

60

210

gramov

kcal

múka hrubá

0

??

kcal

orechy vlašské mleté

410

2764

gramov

kcal

poleva cukrárska čokoládová

100

587

gramov

kcal

rum tmavý

170

407

mililitrov

kcal

vaječný bielok

3

51

kusy

kcal

vaječný žĺtok

7

399

kusov

kcal

 

Recept

1. Korpus

maslo 80 gramov  cukor práškový 60  vaječný žĺtok 3 kusy

Maslo vymiešame s cukrom a primiešame žĺtky.

Maslo vymiešame s cukrom a primiešame žĺtky....

2. 

orechy vlašské mleté 60 gramov  kakao - prášok 10 gramov

Vmiešame mleté orechy, kakao...

Vmiešame mleté orechy, kakao......

3. 

múka hrubá 60 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

... a múku s kypriacim práškom.

... a múku s kypriacim práškom....

4. 

vaječný bielok 3 kusy

Nakoniec, na dvakrát, vmiešame tuhý sneh z bielkov.

Nakoniec, na dvakrát, vmiešame tuhý sneh z...

5. 

maslo  múka hrubá

Cesto rozotrieme na plech (25x25 cm) vymastený maslom a vysypaný múkou. Pečieme pri teplote 180°C asi 12 minút. Potom necháme korpus vychladnúť.

Cesto rozotrieme na plech (25x25 cm) vymastený...

6. Rumová orechová plnka

orechy vlašské mleté 350 gramov  cukor práškový 120 gramov  rum tmavý 170 mililitrov  maslo 30 gramov

Mleté orechy pomiešame s cukrom a zalejeme rumom. Pridáme trochu rozpusteného masla a premiešame.

Mleté orechy pomiešame s cukrom a zalejeme...

7. 

lekvár ríbezľový 60 gramov

Na korpus natrieme pikantný, najlepšie ríbezľový džem. Môžeme natrieť aj marhuľový. Niektoré recepty uvádzajú aj položenie zaváraných marhúľ na korpus. Ak sa rozhodnete marhule použiť určite nič nepokazíte. Zákusok bude vyšší a chutnejší. V našom recepte sme ich nepoužili.

Na korpus natrieme pikantný, najlepšie...

8. 

Na džem rozložíme orechovú plnku...

Na džem rozložíme orechovú plnku......

9. 

... a zarovnáme ju.

... a zarovnáme ju....

10. Kakaový krém

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 60 gramov  kakao - prášok 30 gramov

Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtka s cukrom a kakaom do peny.

Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtka s cukrom a...

11. 

maslo 150 gramov

Necháme vychladnúť a pridáme zmäknuté maslo.

Necháme vychladnúť a pridáme zmäknuté maslo....

12. 

Vyšľaháme hladký krém.

Vyšľaháme hladký krém....

13. 

Kakaový krém nanesieme na orechovú plnku.

Kakaový krém nanesieme na orechovú plnku....

14. 

Vyhladíme a dáme na pol hodinu do chladu stuhnúť.

Vyhladíme a dáme na pol hodinu do chladu...

15. Čokoládová poleva

poleva cukrárska čokoládová 100 gramov

Čokoládovú polevu rozpustíme a potrieme ňou zákusok.

Čokoládovú polevu rozpustíme a potrieme ňou...

16. 

Keď poleva čiastočne stuhne predznačíme si na nej krájaním jednotlivé rezy. Potom zákusok necháme niekoľko hodín (3-4) tuhnúť a dokrájame na rezy.

Keď poleva čiastočne stuhne predznačíme si na...

17. 

Ak poleva stuhne úplne krájame ju nožom, ktorý po každom reze musíme namočiť do vriacej vody, nechať nahriať a utrieť. Pri krájaní na čokoládu netlačíme, len ju necháme jemne pod horúcim nožom povoliť.

Ak poleva stuhne úplne krájame ju nožom, ktorý...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť