svetvomne.sk

Orechové rezy Charašo

    

Jednoduchý zákusok, plný orechov a čokolády, na spôsob tradičnej ruskej kuchyne. Je skutočne очень хорошо (očeň charašo) - veľmi dobrý.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
citrón½kusu
cukor práškový380gramov
kypriaci prášok do pečiva1polievková lyžica
maslo175gramov
múka polohrubá150gramov
orechy vlašské mleté90gramov
tuk stužený - margarín1čajová lyžička
vajce slepačie6kusov
voda3polievkové lyžice
čokoláda 85%100gramov

1. 

vajce slepačie 6 kusov  cukor práškový 200 gramov

Vajíčka zmiešame s cukrom.

2. 

maslo 175 gramov

Primiešame rozpustené vychladené maslo.

3. 

orechy vlašské mleté 90 gramov

Prisypeme orechy...

4. 

múka polohrubá 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 polievková lyžica

... a múku s práškom do pečiva.

5. 

Všetko spolu dobre premiešame.

6. 

Polovicu cesta vylejeme na menší plech (35x35cm).

7. 

čokoláda 85% 100 gramov

Na cesto nastrúhame čokoládu. V našom recepte sme čokoládu len jednoducho nalámali, vďaka tomu bol zákusok príjemne chrumkavý pri konzumácii.

8. 

Na čokoládu nalejeme druhú polovicu cesta.

9. 

Upečieme v predhriatej rúre (cca 25 minút). Či je zákusok upečený vyskúšame pomocou špajdle. Tú do koláča zapichneme a po vybratí musí jej koniec ostať suchý, nelepivý. Zákusok necháme dobre vychladnúť.

10. Citrónová ľadová poleva

cukor práškový 180 gramov  voda 3 polievkové lyžice  tuk stužený - margarín 1 čajová lyžička  citrón ½ kusu

Do misky navážime preosiaty cukor. Pridáme teplú vodu a roztopený tuk. Vmiešame citrónovú šťavu. Miešame, kým poleva nie je hladká a tuhá.

Citrónová ľadová poleva

11. 

Polevou polejeme zákusok a necháme v chlade dotuhnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť