Gaštanové jazýčky
![Gaštanové jazýčky](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000180/img_sk_4x3/gastanove-jazycky_00180.jpg)
Rýchly a jednoduchý recept na sladký nepečený zákusok so šľahačkou a čokoládou.
recept,fotorecept,gaštanové pyré mrazené,čokoláda 85%,Zákusky,Nepečené
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor vanilkový | 8 | gramov | |
gaštanové pyré mrazené | 250 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
piškóty | 50 | gramov | |
rum tmavý | 3 | polievkové lyžice | |
čokoláda 85% | 70 | gramov |
Recept
1. Príprava gaštanovej zmesi
gaštanové pyré mrazené 250 gramov • rum tmavý 3 polievkové lyžice • maslo 50 gramov
Gaštanové pyré necháme v miske rozmraziť. Pridáme do neho rum a kúsky masla.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000180/small/gastanova-zmes.jpg)
2. Príprava cesta
piškóty 50 gramov • cukor vanilkový 8 gramov
V mixéry rozdrvíme piškóty. Spolu s vanilkovým cukrom primiešame do pripravenej zmesi.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000180/small/pridame-rozdrvene-piskoty.jpg)
3.
Rukou vypracujeme cesto.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000180/small/gastanove-cesto.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000180/small/s-cokoladovou-polevou.jpg)
5.
Ozdobíme šľahačkou a kúskami jedlých gaštanov.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000180/small/gastanove-jazycky2.jpg)
Dobrú chuť!