svetvomne.sk

Gaštanové jazýčky

     

Rýchly a jednoduchý recept na sladký nepečený zákusok so šľahačkou a čokoládou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cukor vanilkový8gramov
Gaštanové pyré mrazené250gramov
Maslo50gramov
Piškóty50gramov
Rum tmavý3polievkové lyžice
Čokoláda 85%70gramov

1. Príprava gaštanovej zmesi

gaštanové pyré mrazené 250 g  rum tmavý 3 PL  maslo 50 g

Gaštanové pyré necháme v miske rozmraziť. Pridáme do neho rum a kúsky masla.

Príprava gaštanovej zmesi

2. Príprava cesta

piškóty 50 g  cukor vanilkový 8 g

V mixéry rozdrvíme piškóty. Spolu s vanilkovým cukrom primiešame do pripravenej zmesi.

Príprava cesta

3. 

Rukou vypracujeme cesto.

4. 

čokoláda 85% 70 g

Tvarujeme menšie jazýčky, ktoré máčame v čokoládovej poleve.

5. 

Ozdobíme šľahačkou a kúskami jedlých gaštanov.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť