svetvomne.sk

Gaštanové bochníčky

    

Chrumkavé bochníčky plnené gaštanovým krémom a  šľahačkou, povrchu ochutené horkou čokoládou ... čo dodať viac :)... no mňam.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Gaštanový krém

mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov  cukor kryštálový 15 gramov  puding vanilkový - prášok 20 gramov

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť.

Gaštanový krém

2. 

maslo 100 gramov  cukor práškový 50 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

3. 

gaštanové pyré mrazené 125 gramov

Vmiešame rozmrazené gaštanové pyré...

4. 

... a vychladený puding.

5. Bochníčkové korpusy

voda 190 mililitrov  maslo 40 gramov  soľ

Vodu, maslo a štipku soli dáme do hrnca a ľahko zohrejeme, aby sa maslo rozpustilo.

Bochníčkové korpusy

6. 

múka polohrubá 120 gramov

Prisypeme múku a dobre rozmiešame.

7. 

Mierne pridáme teplotu a vzniknuté cesto 3 minúty dôkladne premiešavame. Necháme vychladnúť.

8. 

vajce slepačie 3 kusy

Do vychladeného cesta postupne vmiešame vajíčka.

9. 

Cesto naplníme do cukrárenského vrecúška. Na papier na pečenie si nakreslíme 10 kruhov (priemer asi 8 cm).

10. 

Kruhy na papieri, nie celkom po okraj, vyplníme cestom.

11. 

Pečieme pri 200°C 15 minút, potom teplotu znížime na 180°C a 10 minút dopekáme. Rúru neotvárame.

12. 

Horúce bochníčky poprekrajujeme a vrátime ich späť do rúry, kde ich 10-15 minút na zbytkovom teple dosušíme.

13. 

Spodné polovice vychladených korpusov naplníme gaštanovým krémom...

14. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 8 gramov

... a šľahačkou vyšľahanou so stužovačom. Zakryjeme vrchnou polovicou korpusov.

15. 

čokoláda 85%

Povrchu ľahko ozdobíme rozpustenou horkou čokoládou. Pred podávaním aspoň hodinu skladujeme v chladničke.

16. 

Že jedna porcia, no hahahaha :)

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť