RECEPTY

Gaštanové bochníčky

Gaštanové bochníčky

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Chrumkavé bochníčky plnené gaštanovým krémom a  šľahačkou, povrchu ochutené horkou čokoládou ... čo dodať viac :)... no mňam.

recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),gaštanové pyré mrazené,čokoláda 85%,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

15

61

gramov

kcal

cukor práškový

50

194

gramov

kcal

gaštanové pyré mrazené

125

264

gramov

kcal

maslo

140

1028

gramov

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

150

96

mililitrov

kcal

múka polohrubá

120

428

gramov

kcal

puding vanilkový - prášok

20

71

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

250

778

mililitrov

kcal

soľ

0

??

kcal

stužovač šľahačky

8

28

gramov

kcal

vajce slepačie

3

264

kusy

kcal

voda

190

0

mililitrov

kcal

čokoláda 85%

0

??

kcal

 

Recept

1. Gaštanový krém

mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov  cukor kryštálový 15 gramov  puding vanilkový - prášok 20 gramov

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť.

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme...

2. 

maslo 100 gramov  cukor práškový 50 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

Maslo vymiešame s cukrom....

3. 

gaštanové pyré mrazené 125 gramov

Vmiešame rozmrazené gaštanové pyré...

Vmiešame rozmrazené gaštanové pyré......

4. 

... a vychladený puding.

... a vychladený puding....

5. Bochníčkové korpusy

voda 190 mililitrov  maslo 40 gramov  soľ

Vodu, maslo a štipku soli dáme do hrnca a ľahko zohrejeme, aby sa maslo rozpustilo.

Vodu, maslo a štipku soli dáme do hrnca a ľahko...

6. 

múka polohrubá 120 gramov

Prisypeme múku a dobre rozmiešame.

Prisypeme múku a dobre rozmiešame....

7. 

Mierne pridáme teplotu a vzniknuté cesto 3 minúty dôkladne premiešavame. Necháme vychladnúť.

Mierne pridáme teplotu a vzniknuté cesto 3...

8. 

vajce slepačie 3 kusy

Do vychladeného cesta postupne vmiešame vajíčka.

Do vychladeného cesta postupne vmiešame...

9. 

Cesto naplníme do cukrárenského vrecúška. Na papier na pečenie si nakreslíme 10 kruhov (priemer asi 8 cm).

Cesto naplníme do cukrárenského vrecúška. Na...

10. 

Kruhy na papieri, nie celkom po okraj, vyplníme cestom.

Kruhy na papieri, nie celkom po okraj, vyplníme...

11. 

Pečieme pri 200°C 15 minút, potom teplotu znížime na 180°C a 10 minút dopekáme. Rúru neotvárame.

Pečieme pri 200°C 15 minút, potom teplotu...

12. 

Horúce bochníčky poprekrajujeme a vrátime ich späť do rúry, kde ich 10-15 minút na zbytkovom teple dosušíme.

Horúce bochníčky poprekrajujeme a vrátime ich...

13. 

Spodné polovice vychladených korpusov naplníme gaštanovým krémom...

Spodné polovice vychladených korpusov naplníme...

14. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 8 gramov

... a šľahačkou vyšľahanou so stužovačom. Zakryjeme vrchnou polovicou korpusov.

... a šľahačkou vyšľahanou so stužovačom....

15. 

čokoláda 85%

Povrchu ľahko ozdobíme rozpustenou horkou čokoládou. Pred podávaním aspoň hodinu skladujeme v chladničke.

Povrchu ľahko ozdobíme rozpustenou horkou...

16. 

Že jedna porcia, no hahahaha :)

Že jedna porcia, no hahahaha :)...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť