Gaštanové bochníčky

Chrumkavé bochníčky plnené gaštanovým krémom a šľahačkou, povrchu ochutené horkou čokoládou ... čo dodať viac :)... no mňam.
recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),gaštanové pyré mrazené,čokoláda 85%,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 15 61 | gramov kcal | |
cukor práškový | 50 194 | gramov kcal | |
gaštanové pyré mrazené | 125 264 | gramov kcal | |
maslo | 140 1028 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 150 96 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 120 428 | gramov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 20 71 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
stužovač šľahačky | 8 28 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
voda | 190 0 | mililitrov kcal | |
čokoláda 85% | 0 ?? | kcal |
Recept
1. Gaštanový krém
mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov • cukor kryštálový 15 gramov • puding vanilkový - prášok 20 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť.



4.
... a vychladený puding.

5. Bochníčkové korpusy
voda 190 mililitrov • maslo 40 gramov • soľ
Vodu, maslo a štipku soli dáme do hrnca a ľahko zohrejeme, aby sa maslo rozpustilo.


7.
Mierne pridáme teplotu a vzniknuté cesto 3 minúty dôkladne premiešavame. Necháme vychladnúť.


9.
Cesto naplníme do cukrárenského vrecúška. Na papier na pečenie si nakreslíme 10 kruhov (priemer asi 8 cm).

10.
Kruhy na papieri, nie celkom po okraj, vyplníme cestom.

11.
Pečieme pri 200°C 15 minút, potom teplotu znížime na 180°C a 10 minút dopekáme. Rúru neotvárame.

12.
Horúce bochníčky poprekrajujeme a vrátime ich späť do rúry, kde ich 10-15 minút na zbytkovom teple dosušíme.

13.
Spodné polovice vychladených korpusov naplníme gaštanovým krémom...

14.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • stužovač šľahačky 8 gramov
... a šľahačkou vyšľahanou so stužovačom. Zakryjeme vrchnou polovicou korpusov.

15.
Povrchu ľahko ozdobíme rozpustenou horkou čokoládou. Pred podávaním aspoň hodinu skladujeme v chladničke.

16.
Že jedna porcia, no hahahaha :)

Dobrú chuť!