Gaštanové bochníčky
Chrumkavé bochníčky plnené gaštanovým krémom a šľahačkou, povrchu ochutené horkou čokoládou ... čo dodať viac :)... no mňam.
recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),gaštanové pyré mrazené,čokoláda 85%,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 15 | gramov | |
cukor práškový | 50 | gramov | |
gaštanové pyré mrazené | 125 | gramov | |
maslo | 140 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 150 | mililitrov | |
múka polohrubá | 120 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 20 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | - | ||
stužovač šľahačky | 8 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | 190 | mililitrov | |
čokoláda 85% | - |
Recept
1. Gaštanový krém
mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov • cukor kryštálový 15 gramov • puding vanilkový - prášok 20 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť.
4.
... a vychladený puding.
5. Bochníčkové korpusy
voda 190 mililitrov • maslo 40 gramov • soľ
Vodu, maslo a štipku soli dáme do hrnca a ľahko zohrejeme, aby sa maslo rozpustilo.
7.
Mierne pridáme teplotu a vzniknuté cesto 3 minúty dôkladne premiešavame. Necháme vychladnúť.
9.
Cesto naplníme do cukrárenského vrecúška. Na papier na pečenie si nakreslíme 10 kruhov (priemer asi 8 cm).
10.
Kruhy na papieri, nie celkom po okraj, vyplníme cestom.
11.
Pečieme pri 200°C 15 minút, potom teplotu znížime na 180°C a 10 minút dopekáme. Rúru neotvárame.
12.
Horúce bochníčky poprekrajujeme a vrátime ich späť do rúry, kde ich 10-15 minút na zbytkovom teple dosušíme.
13.
Spodné polovice vychladených korpusov naplníme gaštanovým krémom...
14.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • stužovač šľahačky 8 gramov
... a šľahačkou vyšľahanou so stužovačom. Zakryjeme vrchnou polovicou korpusov.
15.
Povrchu ľahko ozdobíme rozpustenou horkou čokoládou. Pred podávaním aspoň hodinu skladujeme v chladničke.
16.
Že jedna porcia, no hahahaha :)
Dobrú chuť!