svetvomne.sk

Tvarohové fánky

    

... nielen na fašiangy.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:    

 

 
 

1. 

múka hladká 250 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ  maslo 50 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  citrónová kôra 1 čajová lyžička  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  tvaroh hrudkovitý 250 gramov

Všetky ingrediencie a štipku soli zmiešame. Vypracujeme hladké cesto.

2. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Potom rozkrájame na rovnaké pásy, následne na kosoštvorce, v ktorých urobíme dva zárezy.

3. 

olej slnečnicový

Fánky vyprážame na rozohriatom oleji asi 2 minúty z každej strany dozlatova.

4. 

cukor vanilkový 24 gramov  cukor práškový 80 gramov

Ešte teplé fánky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť