RECEPTY

Tvarohové fánky

Tvarohové fánky

... nielen na fašiangy.

recept,fotorecept,tvaroh hrudkovitý,Sladké jedlá,Fašiangy

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová kôra1čajová lyžička
cukor kryštálový1polievková lyžica
cukor práškový80gramov
cukor vanilkový24gramov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
maslo50gramov
múka hladká250gramov
múka hladká-
olej slnečnicový-
soľ-
tvaroh hrudkovitý250gramov
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

múka hladká 250 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ  maslo 50 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  citrónová kôra 1 čajová lyžička  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  tvaroh hrudkovitý 250 gramov

Všetky ingrediencie a štipku soli zmiešame. Vypracujeme hladké cesto.

2. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Potom rozkrájame na rovnaké pásy, následne na kosoštvorce, v ktorých urobíme dva zárezy.

3. 

olej slnečnicový

Fánky vyprážame na rozohriatom oleji asi 2 minúty z každej strany dozlatova.

4. 

cukor vanilkový 24 gramov  cukor práškový 80 gramov

Ešte teplé fánky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies