Tvarohové fánky
... nielen na fašiangy.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkovitý,Sladké jedlá,Fašiangy
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | 1 | čajová lyžička | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
cukor práškový | 80 | gramov | |
cukor vanilkový | 24 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
maslo | 50 | gramov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
múka hladká | - | ||
olej slnečnicový | - | ||
soľ | - | ||
tvaroh hrudkovitý | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
múka hladká 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ • maslo 50 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • citrónová kôra 1 čajová lyžička • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • tvaroh hrudkovitý 250 gramov
Všetky ingrediencie a štipku soli zmiešame. Vypracujeme hladké cesto.
2.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Potom rozkrájame na rovnaké pásy, následne na kosoštvorce, v ktorých urobíme dva zárezy.
4.
cukor vanilkový 24 gramov • cukor práškový 80 gramov
Ešte teplé fánky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Dobrú chuť!