RECEPTY

Šišky s džemom

Šišky s džemom

Ľahké nadýchané šišky plnené lekvárom, nielen na čas fašiangov.

recept,fotorecept,droždie čerstvé,múka hladká,múka hladká,džem ovocný,Sladké jedlá,Fašiangy

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
droždie čerstvé42gramov
džem ovocný-
maslo125gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%750mililitrov
múka hladká250gramov
múka hladká-
múka polohrubá750gramov
olej slnečnicový-
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  droždie čerstvé 42 gramov

Mlieko ľahko zohrejeme, pridáme doňho trochu cukru a rozdrobené droždie. Necháme vzísť kvások.

2. 

múka polohrubá 750 gramov  múka hladká 250 gramov  vajce slepačie 1 kus  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  maslo 125 gramov

Do hlbšej misy nasypeme obe múky, cukor, pridáme vajce, mlieko, roztopené maslo a prilejeme kvások.

3. 

Cesto vymiesime a necháme prikryté na teplom mieste kysnúť približne 45 minút.

4. 

múka hladká

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm. Pomocou väčšieho pohára vykrajujeme kolieska.

5. 

džem ovocný

Na každé druhé koliesko položíme 1 čajovú lyžičku džemu. Prikryjeme čistými kolieskami a okraje dobre utlačíme. Opätovne vykrojíme pohárom.

6. 

olej slnečnicový  maslo

V panvici rozohrejeme olej s maslom. Pridaním masla do oleja docielime, že šišky olejom nenasiaknu. V rozpálenom oleji šišky z oboch strán vypražíme.

7. 

Vysmažené šišky kladieme do misy na dno ktorej prestrieme papierovú utierku, aby odsala prebytočný tuk. Podávame posypané cukrom.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť