Jemné slivkové buchtičky

Chutné malé pečené buchtičky plné sladkého lekváru.
recept,fotorecept,lekvár slivkový,Sladké jedlá
Sladké jedlá
Kategórie
Sladké jedlá ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 402 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 0 ?? | kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
cukor vanilkový | 0 ?? | kcal | |
droždie čerstvé | 42 43 | gramov kcal | |
lekvár slivkový | 0 ?? | kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 650 312 | mililitrov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 20 70 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 1020 3632 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 0 ?? | kcal | |
rum tmavý | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept
1. Kysnuté cesto
múka polohrubá 1000 gramov • cukor kryštálový 80 gramov • vajce slepačie 1 kus • mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov
Do múky prisypeme cukor, pridáme vajce a mlieko.


3. Kvások
mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • droždie čerstvé 42 gramov • cukor kryštálový 20 gramov • múka polohrubá 20 gramov
Nakoniec prilejeme kvások, ktorý vytvoríme z teplého mlieka, droždia, cukru a múky.

4.
múka hladká 20 gramov
Cesto dobre vymiesime, posypeme ľahko hladkou múkou a necháme zakryté vykysnúť.

5.
Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu rozvaľkáme na obdĺžnik, na pomúčenej doske, na hrúbku cca pol centimetra a spracujeme. Potom spracujeme druhú polovicu.

6. Plníme
Rozvaľkané cesto pokrájame na menšie štvorce. Do každého štvorca vložíme primerané množstvo slivkového lekváru a buchtu uzavrieme.

7.
Vytvorenú buchtičku otočíme uzavretou časťou dolu a rukami ju jemne, do guľata, na doske vytvarujeme.

8.
Plech natrieme olejom a ukladáme na neho buchtičky (uzavretá časť je na spodu). Buchtičky ukladáme s malou medzerou. Z každej strany ich natrieme olejom.

9.
Následne ich na seba čo najtesnejšie natlačíme.

10. Pečieme
Takto uložené buchtičky pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C 25 až 30 minút.

11.
mlieko polotučné 1,5% • cukor kryštálový • rum tmavý
Po upečení buchtičky ešte horúce natrieme mliekom v ktorom sme rozpustili cukor. Do mlieka môžeme pridať aj trochu rumu.

12.
cukor vanilkový • cukor práškový
Keď mliečny roztok buchtičky trochu vpijú posypeme ich vanilkovým cukrom zmiešaným s cukrom práškovým. Podávame až po dostatočnom vychladnutí.

Dobrú chuť!