RECEPTY

Parené buchty

Parené buchty

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Nadýchané sladké buchty sú obľúbenou pochúťkou aj zdrojom energie pre deti a iných maškrtníkov.

recept,fotorecept,droždie čerstvé,múka polohrubá,Sladké jedlá,Parný hrniec

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

3

181

polievkové lyžice

kcal

droždie čerstvé

25

26

gramov

kcal

lekvár slivkový

0

??

kcal

maslo

10

74

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

400

192

mililitrov

kcal

múka polohrubá

500

1780

gramov

kcal

soľ

0

??

kcal

vajce slepačie

1

88

kus

kcal

 

Recept

1. 

droždie čerstvé 25 gramov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Droždie rozdrobíme do teplého mlieka s trochou cukru. Odložíme kým droždie nenapučí.

Droždie rozdrobíme do teplého mlieka s trochou...

2. 

múka polohrubá 500 gramov  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  vajce slepačie 1 kus  soľ  maslo 10 gramov

Do väčšej misky nasypeme múku, pridáme štipku soli, vajce, zvyšný cukor, mlieko a maslo. Pridáme kvások a miesime cesto pokiaľ sa neprestane lepiť. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút.

Do väčšej misky nasypeme múku, pridáme...

3. 

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej...

4. 

lekvár slivkový

Na cesto poukladáme kôpky lekváru asi 3cm od seba. Použijeme hustý lekvár aby pri parení nevytekal.

Na cesto poukladáme kôpky lekváru asi 3cm od...

5. 

Cesto aj s levárom preklopíme.

Cesto aj s levárom preklopíme....

6. 

Prstom si naznačíme oddelenie jednotlivých štvorčekov.

Prstom si naznačíme oddelenie jednotlivých...

7. 

Štvorčeky oddelíme nožom a vyformujeme z nich jednotlivé buchtičky.

Štvorčeky oddelíme nožom a vyformujeme z nich...

8. 

Buchtičky paríme prikryté 8 až 10 minút.

Buchtičky paríme prikryté 8 až 10 minút....

9. 

Po uparení buchty polejeme roztopeným maslom a ochutíme podľa vlastnej chuti grankom, makom, orechami, tvarohom ...

Po uparení buchty polejeme roztopeným maslom a...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť