svetvomne.sk

Domáca žemľová knedľa z parného hrnca

Ako si pripraviť jednoduchú 600 gramovú knedľu v parnom hrnci

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cukor kryštálový1čajová lyžička
Droždie čerstvé10gramov
Mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
Múka hladká400gramov
Rožok biely1kus
Soľ½čajovej lyžičky

1. 

rožok biely 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  múka hladká 400 g  soľ ½ ČL  cukor kryštálový 1 ČL  droždie čerstvé 10 g

Do nádoby na miesenie nalejeme vlažné mlieko, pridáme cukor, soľ, vsypeme múku, na kocky nakrájaný rožok a droždie. Všetko spolu riadne vymiesime. ( Pokiaľ použijeme živé droždie, je vhodné z  vlažného mlieka, cukru a 1 ČL hladkej múky spraviť kvások, ktorý vlejeme do múky a nakrájaného rožka)

2. 

Na tento účel môžeme použiť aj pekárničku na chlieb a nastaviť jej program " cesto ", alebo podobný udávaný výrobcom.Cesto necháme v nádobe kysnúť cca 1 hodinu, pri použití pekárničky kysne podľa programu.

3. 

Po vykysnutí cesto vyberieme, sformujeme knedľu, ktorú vložíme do prvej nádoby parného hrnca, ktorej dno a boky sme predtým dobre vymastili olejom. Nastavíme čas parenia na 30 minút a paríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť