Karlovarské toastové knedličky
Chutná prílohová knedľa z toastového chleba.
recept,fotorecept,chlieb toastový,Knedle,Parný hrniec,Česká kuchyňa
Knedle
Česká kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
chlieb toastový | 600 | gramov | |
maslo | 80 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
muškátový oriešok mletý | - | ||
petržlenová vňať | 40 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy |
Recept
1.
chlieb toastový 600 gramov • maslo 80 gramov
Toastový chlieb pokrájame na kocky a opečieme na masle.
2.
Vložíme do hlbšej misky.
3.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky • muškátový oriešok mletý • vaječný žĺtok 3 kusy
V mlieku rozmiešame soľ, štipku muškátového orieška a žĺtka.
6.
Zmes rozdelíme na polovicu. Každú polovicu vytvarujeme do valčeka a zabalíme do potravinárskej fólie potretej maslom.
7.
Knedličky 20 minút uvaríme v pare. Vhodné je použiť parný hrniec. Podávame teplé, pokrájané na kolieska.
Dobrú chuť!