Karlovarské toastové knedličky

Chutná prílohová knedľa z toastového chleba.
recept,fotorecept,chlieb toastový,Knedle,Parný hrniec,Česká kuchyňa
Knedle
Česká kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
chlieb toastový | 600 ?? | gramov kcal | |
maslo | 80 588 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 48 | mililitrov kcal | |
muškátový oriešok mletý | 0 ?? | kcal | |
petržlenová vňať | 40 ?? | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vaječný bielok | 3 51 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 3 171 | kusy kcal |
Recept
1.
chlieb toastový 600 gramov • maslo 80 gramov
Toastový chlieb pokrájame na kocky a opečieme na masle.

2.
Vložíme do hlbšej misky.

3.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky • muškátový oriešok mletý • vaječný žĺtok 3 kusy
V mlieku rozmiešame soľ, štipku muškátového orieška a žĺtka.



6.
Zmes rozdelíme na polovicu. Každú polovicu vytvarujeme do valčeka a zabalíme do potravinárskej fólie potretej maslom.

7.
Knedličky 20 minút uvaríme v pare. Vhodné je použiť parný hrniec. Podávame teplé, pokrájané na kolieska.

Dobrú chuť!