svetvomne.sk

Karlovarské toastové knedličky

    

Chutná prílohová knedľa z toastového chleba.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

chlieb toastový 600 gramov  maslo 80 gramov

Toastový chlieb pokrájame na kocky a opečieme na masle.

2. 

Vložíme do hlbšej misky.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  soľ ½ čajovej lyžičky  muškátový oriešok mletý  vaječný žĺtok 3 kusy

V mlieku rozmiešame soľ, štipku muškátového orieška a žĺtka.

4. 

petržlenová vňať 40 gramov

Zalejeme chlieb, premiešame a vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.

5. 

vaječný bielok 3 kusy

Nakoniec primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

6. 

maslo

Zmes rozdelíme na polovicu. Každú polovicu vytvarujeme do valčeka a zabalíme do potravinárskej fólie potretej maslom.

7. 

Knedličky 20 minút uvaríme v pare. Vhodné je použiť parný hrniec. Podávame teplé, pokrájané na kolieska.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť