Karlovarská knedľa
Chutná a hutná knedľa s typickou mriežkovanou štruktúrou.
recept,fotorecept,rožok biely,muškátový kvet,vajce slepačie,Knedle,Parný hrniec,Česká kuchyňa
Knedle
Česká kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
mlieko polotučné 1,5% | 5 | decilitrov | |
muškátový kvet | ¼ | čajovej lyžičky | |
múka hrubá | 250 | gramov | |
petržlenová vňať | 2 | polievkové lyžice | |
rožok biely | 6 | kusov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1.
rožok biely 6 kusov • mlieko polotučné 1,5% 2 decilitre • muškátový kvet ¼ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
Rožky nakrájame na drobné kocky a opečieme do zlatova na 150 stupňoch približne 20 minút. Prelejeme mliekom, pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať, štipku muškátového kvetu a soľ.
2.
vajce slepačie 3 kusy • mlieko polotučné 1,5% 3 decilitre • múka hrubá 250 gramov • petržlenová vňať 2 polievkové lyžice
Z vaječných žĺtkov, mlieka a múky si vymiešame riedke cestíčko, ktoré primiešame k rožkom. Na záver jemne vmiešame vyšľahaný sneh z vaječných bielkov.
3.
Cesto vytvarujeme do tvaru knedle a varíme na pare (v parnom hrnci) 20 - 25 minút. Je možne knedľu variť aj vo vode, prípadne zabalenú v celofáne.
Dobrú chuť!