svetvomne.sk

Karlovarská knedľa

    

Chutná a hutná knedľa s typickou mriežkovanou štruktúrou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
mlieko polotučné 1,5%5decilitrov
muškátový kvet¼čajovej lyžičky
múka hrubá250gramov
rožok biely6kusov
soľ½čajovej lyžičky
vajce slepačie3kusy

1. 

rožok biely 6 kusov  mlieko polotučné 1,5% 2 decilitre  muškátový kvet ¼ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Rožky nakrájame na drobné kocky a opečieme do zlatova na 150 stupňoch približne 20 minút. Prelejeme mliekom, pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať, štipku muškátového kvetu a soľ.

2. 

vajce slepačie 3 kusy  mlieko polotučné 1,5% 3 decilitre  múka hrubá 250 gramov

Z vaječných žĺtkov, mlieka a múky si vymiešame riedke cestíčko, ktoré primiešame k rožkom. Na záver jemne vmiešame vyšľahaný sneh z vaječných bielkov.

3. 

Cesto vytvarujeme do tvaru knedle a varíme na pare (v parnom hrnci) 20 - 25 minút. Je možne knedľu variť aj vo vode, prípadne zabalenú v celofáne.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť