Sliezske zemiakové knedličky
Chutné knedličky (kluski) podávame k vareným mäsám s omáčkou.
recept,fotorecept,zemiaky,Knedle,Sezónne recepty,Bezlaktózové
Knedle
Ingrediencie
Ingrediencie
múka hrubá | 200 | gramov | |
soľ | 2.5 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 4 | litre | |
zemiaky | 1 | kilogram |
Recept
2.
Druhú polovicu zemiakov ošúpeme a postrúhame. Varené zemiaky pretlačíme lisom na zeleninu alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku.
3.
vajce slepačie 1 kus • soľ ½ čajovej lyžičky • múka hrubá 200 gramov
Zemiaky zmiešame, pridáme vajíčko, soľ, múku a vypracujeme cesto.
4.
Z cesta vytvarujeme väčšie guľôčky (s priemerom asi 4 - 5 cm) a necháme ich chvíľu postáť.
5.
voda 4 litre • soľ 2 čajové lyžičky
V hrnci uvedieme do varu vodu so soľou a zemiakové kluski dáme do nej variť. Po vhodení guľôčok voda prestane na chvíľu vrieť a keď opäť začne varíme v nej knedličky 15 minút.
6.
Uvarené kluski vyberieme dierkovanou naberačkou a podávame.
Dobrú chuť!