svetvomne.sk

Sliezske zemiakové knedličky

Chutné knedličky (kluski) podávame k vareným mäsám s omáčkou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Múka hrubá200gramov
Soľ2.5čajovej lyžičky
Vajce slepačie1kus
Voda4litre
Zemiaky1kilogram

1. 

zemiaky 1 kg

Polovicu z pripravených zemiakov uvaríme v šupke, vychladíme a ošúpeme.

2. 

Druhú polovicu zemiakov ošúpeme a postrúhame. Varené zemiaky pretlačíme lisom na zeleninu alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku.

3. 

vajce slepačie 1 ks  soľ ½ ČL  múka hrubá 200 g

Zemiaky zmiešame, pridáme vajíčko, soľ, múku a vypracujeme cesto.

4. 

Z cesta vytvarujeme väčšie guľôčky (s priemerom asi 4 - 5 cm) a necháme ich chvíľu postáť.

5. 

voda 4 l  soľ 2 ČL

V hrnci uvedieme do varu vodu so soľou a zemiakové kluski dáme do nej variť. Po vhodení guľôčok voda prestane na chvíľu vrieť a keď opäť začne varíme v nej knedličky 15 minút.

6. 

Uvarené kluski vyberieme dierkovanou naberačkou a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť