Sliezske zemiakové knedličky

Chutné knedličky (kluski) podávame k vareným mäsám s omáčkou.
recept,fotorecept,zemiaky,Knedle,Bezlaktózové
Knedle
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
1319 g
Energia porcie
427 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
múka hrubá | 200 698 | gramov kcal | |
soľ | 2.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
voda | 4 0 | litre kcal | |
zemiaky | 1 920 | kilogram kcal |
Recept

2.
Druhú polovicu zemiakov ošúpeme a postrúhame. Varené zemiaky pretlačíme lisom na zeleninu alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku.

3.
vajce slepačie 1 kus • soľ ½ čajovej lyžičky • múka hrubá 200 gramov
Zemiaky zmiešame, pridáme vajíčko, soľ, múku a vypracujeme cesto.

4.
Z cesta vytvarujeme väčšie guľôčky (s priemerom asi 4 - 5 cm) a necháme ich chvíľu postáť.

5.
voda 4 litre • soľ 2 čajové lyžičky
V hrnci uvedieme do varu vodu so soľou a zemiakové kluski dáme do nej variť. Po vhodení guľôčok voda prestane na chvíľu vrieť a keď opäť začne varíme v nej knedličky 15 minút.

6.
Uvarené kluski vyberieme dierkovanou naberačkou a podávame.

Dobrú chuť!