svetvomne.sk

Sliezske zemiakové knedličky

    

Chutné knedličky (kluski) podávame k vareným mäsám s omáčkou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
múka hrubá200gramov
soľ2.5čajovej lyžičky
vajce slepačie1kus
voda4litre
zemiaky1kilogram

1. 

zemiaky 1 kilogram

Polovicu z pripravených zemiakov uvaríme v šupke, vychladíme a ošúpeme.

2. 

Druhú polovicu zemiakov ošúpeme a postrúhame. Varené zemiaky pretlačíme lisom na zeleninu alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku.

3. 

vajce slepačie 1 kus  soľ ½ čajovej lyžičky  múka hrubá 200 gramov

Zemiaky zmiešame, pridáme vajíčko, soľ, múku a vypracujeme cesto.

4. 

Z cesta vytvarujeme väčšie guľôčky (s priemerom asi 4 - 5 cm) a necháme ich chvíľu postáť.

5. 

voda 4 litre  soľ 2 čajové lyžičky

V hrnci uvedieme do varu vodu so soľou a zemiakové kluski dáme do nej variť. Po vhodení guľôčok voda prestane na chvíľu vrieť a keď opäť začne varíme v nej knedličky 15 minút.

6. 

Uvarené kluski vyberieme dierkovanou naberačkou a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť