svetvomne.sk

Slivkový závin

    

Výborná šťavnatá slivková štrúdľa na dni všedné i sviatočné.

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

slivky 500 gramov

Slivky odkôstkujeme...

2. 

...a pokrájame na menšie kúsky.

3. 

cesto lístkové 500 gramov  múka hladká  vajce slepačie 1  maslo 70 gramov  strúhanka 70 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na rozmer 35x60 cm. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a stred cesta, potrieme rozpusteným maslom. Posypeme strúhankou.

4. 

cukor kryštálový 70 gramov  škorica mletá 2 čajové lyžičky

Na cesto rovnomerne, nie celkom po okraj, rozmiestnime slivky. Posypeme cukrom a škoricou.

5. 

Cesto na širšie poprekladáme - zavinieme.

6. 

Okraj bez náplne prilepíme na povrch závinu, čím koláč dovinieme. Zatlačíme bočné okraje.

7. 

Závin preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, dolu posledným prekladom. Celý ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou.

8. 

Pečieme 25-30 minút v rúre rozohriatej na 180°C.

9. 

cukor práškový

Horúci pocukrujeme, necháme dobre vychladnúť a až potom krájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť