RECEPTY

Slivkový závin

Slivkový závin

Výborná šťavnatá slivková štrúdľa na dni všedné i sviatočné.

recept,fotorecept,slivky,cesto lístkové,škorica mletá,Štrúdle

Štrúdle

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové500gramov
cukor kryštálový70gramov
cukor práškový-
maslo70gramov
múka hladká-
slivky500gramov
strúhanka70gramov
vajce slepačie1
škorica mletá2čajové lyžičky

 

Recept

1. 

slivky 500 gramov

Slivky odkôstkujeme...

2. 

...a pokrájame na menšie kúsky.

3. 

cesto lístkové 500 gramov  múka hladká  vajce slepačie 1  maslo 70 gramov  strúhanka 70 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na rozmer 35x60 cm. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a stred cesta, potrieme rozpusteným maslom. Posypeme strúhankou.

4. 

cukor kryštálový 70 gramov  škorica mletá 2 čajové lyžičky

Na cesto rovnomerne, nie celkom po okraj, rozmiestnime slivky. Posypeme cukrom a škoricou.

5. 

Cesto na širšie poprekladáme - zavinieme.

6. 

Okraj bez náplne prilepíme na povrch závinu, čím koláč dovinieme. Zatlačíme bočné okraje.

7. 

Závin preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, dolu posledným prekladom. Celý ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou.

8. 

Pečieme 25-30 minút v rúre rozohriatej na 180°C.

9. 

cukor práškový

Horúci pocukrujeme, necháme dobre vychladnúť a až potom krájame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies