svetvomne.sk

Tvarohovo-jablková štrúdľa

Keď vás prepadne neodolateľná chuť na sladké, po dobrom nedeľnom obede, pripravte si túto jednoduchú a rýchlu štrúdličku.

 

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesto lístkové300gramov
Cukor kryštálový150gramov
Hrozienka150gramov
Jablká strúhané500gramov
Tvaroh mäkký300gramov
Vajce slepačie1kus

1. 

jablká strúhané 500 g

Jablká očistíme a nastrúhame.

2. 

hrozienka 150 g  tvaroh mäkký 300 g

Hrozienka na chvíľu namočíme do vody, scedíme, pridáme tvaroh a vymiešame.

3. 

cesto lístkové 300 g

Lístkové cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na pomúčenej doske. Cesto nesmie byť rozvaľkané na hrubo, ale ani nie na veľmi tenko. Na cesto natrieme tvaroh. Na hornom okraji necháme cesto cca 3-4 cm nepokryté.

4. 

cukor kryštálový 150 g

Na tvaroh rovnomerne rozložíme vyžmýkané jablká a všetko posypeme cukrom.

5. 

vajce slepačie 1 ks

Cesto zavinieme. Nepokrytý okraj natrieme rozšľahaným vajíčkom a zavinovanie dokončíme.

6. 

Štrúdľu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Natrieme ju rozšľahaným vajíčkom a poprepichujeme špajdľou.

7. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C cca 40 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť