Tvarohovo-jablková štrúdľa
Keď vás prepadne neodolateľná chuť na sladké, po dobrom nedeľnom obede, pripravte si túto jednoduchú a rýchlu štrúdličku.
recept,fotorecept,jablká strúhané,tvaroh mäkký,cesto lístkové,Štrúdle,Sezónne recepty
Štrúdle
Kategórie
Štrúdle › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 300 | gramov | |
cukor kryštálový | 150 | gramov | |
hrozienka | 150 | gramov | |
jablká strúhané | 500 | gramov | |
tvaroh mäkký | 300 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
2.
hrozienka 150 gramov • tvaroh mäkký 300 gramov
Hrozienka na chvíľu namočíme do vody, scedíme, pridáme tvaroh a vymiešame.
3.
cesto lístkové 300 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na pomúčenej doske. Cesto nesmie byť rozvaľkané na hrubo, ale ani nie na veľmi tenko. Na cesto natrieme tvaroh. Na hornom okraji necháme cesto cca 3-4 cm nepokryté.
4.
cukor kryštálový 150 gramov
Na tvaroh rovnomerne rozložíme vyžmýkané jablká a všetko posypeme cukrom.
5.
vajce slepačie 1 kus
Cesto zavinieme. Nepokrytý okraj natrieme rozšľahaným vajíčkom a zavinovanie dokončíme.
6.
Štrúdľu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Natrieme ju rozšľahaným vajíčkom a poprepichujeme špajdľou.
7.
Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C cca 40 minút.
Dobrú chuť!