Jablkové kocky

Šťavnaté varené jabĺčka v lístkovom ceste.
recept,fotorecept,jablká,cesto lístkové,Štrúdle,Sezónne recepty
Štrúdle
Kategórie
Štrúdle › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 ?? | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 150 603 | gramov kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
jablká | 2500 1525 | gramov kcal | |
kyselina citrónová | ¼ ?? | čajovej lyžičky kcal | |
puding vanilkový - prášok | 74 ?? | gramov kcal | |
semienka slnečnicové | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
voda | 400 884 | mililitrov kcal | |
škorica mletá | 2 25 | čajové lyžičky kcal |
Recept
1.
jablká 2500 gramov • cukor kryštálový 150 gramov • škorica mletá 2 čajové lyžičky • kyselina citrónová ¼ čajovej lyžičky • voda 100 mililitrov
Menšie jabĺčka umyjeme, pokrájame na štvrtiny, odstránime jaderníky a pokrájame na mesiačiky. Nešúpeme. Vložíme ich do hrnca, nasypeme cukor, škoricu, kyselinu citrónovú a podlejeme vodou.

2.
Uvedieme do varu a za občasného miešania 15 minút varíme pod pokrievkou. Necháme vo vodnom kúpeli, v studenej vode vychladnúť.

3.
cesto lístkové 500 gramov
Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a každú polovicu natenko rozvaľkáme.

4.
voda 300 mililitrov • puding vanilkový - prášok 74 gramov
Vo vode rozmiešame pudingový prášok a pridáme ho k vychladeným jablkách.

5.
Plech (42x32cm) vyložíme papierom na pečenie. Vložíme jedno cesto a okraje ľahko povytiahneme na okraj. Nalejeme jablkovú plnku.

6.
Zakryjeme druhým cestom a popicháme vidličkou.

7.
vajce slepačie 1 kus • semienka slnečnicové
Povrchu potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme slnečnicovými semienkami (sekanými orechmi a pod.)

8.
Pečieme v rozohriatej rúre 20 minút pri teplote 200°C, potom teplotu zvýšime a dopečieme 5 minút pri teplote 225°C.


Dobrú chuť!