RECEPTY

Jablkovo-černicová štrúdľa

recept,fotorecept,jablká,černice,Štrúdle

Štrúdle

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové400gramov
cukor kryštálový140gramov
jablká1000gramov
kukuričné lupienky (cornflex)100gramov
mak mletý-
strúhanka100gramov
vajce slepačie2kusy
vločky ovsené-
černice500gramov
škorica mletá2čajové lyžičky

 

Recept

1. 

jablká 1000 gramov  černice 500 gramov

Jablká umyjeme, prekrojíme na štvťky, vykrojíme z nich jaderníky a na hrubšom strúhadle postrúhame. Černice premyjeme pod tečúcou vodou na sitku. Pokiaľ použijeme mrazené, necháme ich rozmraziť a po rozmrazení z nich zlejeme prípadnú prebytočnú vodu.

2. Cesto

cesto lístkové 400 gramov  strúhanka 100 gramov

Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu rozvaľkáme na veľkosť cca 40 x 30 cm. Cesto posypeme polovicou pripravenej strúhanky.

3. 

Na strúhanku rovnomerne rozvrstvíme polovicu pripravených jabĺk a černíc.

4. 

cukor kryštálový 140 gramov  škorica mletá 2 čajové lyžičky  kukuričné lupienky (cornflex) 100 gramov

Ovocie posypeme polovicou pripraveného cukru, 1 ČL škorice a polovicou odvážených kukuričných lupienkov.

5. 

vajce slepačie 2 kusy  vločky ovsené  mak mletý

Cesto pevne zavinieme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Tak isto spracujeme druhú polovicu cesta. Obe štrúdle na plechu natrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme jemnými ovsenými vločkami a makom. Štrúdle po vrchu poprepichujeme vidličkou na viacerých miestach.

6. 

Pečieme v stredne teplej rúre cca 45 minút. Po vychladnutí pokrájame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies