Jablkovo-černicová štrúdľa
recept,fotorecept,jablká,černice,Štrúdle,Sezónne recepty
Štrúdle
Kategórie
Štrúdle Sezónne recepty Dezerty z jabĺk Sezóna - Černice Sezóna - Jablká (zima) Sezóna - Jablká (jeseň)
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 400 | gramov | |
cukor kryštálový | 140 | gramov | |
jablká | 1000 | gramov | |
kukuričné lupienky (cornflex) | 100 | gramov | |
mak mletý | - | ||
strúhanka | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
vločky ovsené | - | ||
černice | 500 | gramov | |
škorica mletá | 2 | čajové lyžičky |
Recept
1.
jablká 1000 gramov • černice 500 gramov
Jablká umyjeme, prekrojíme na štvťky, vykrojíme z nich jaderníky a na hrubšom strúhadle postrúhame. Černice premyjeme pod tečúcou vodou na sitku. Pokiaľ použijeme mrazené, necháme ich rozmraziť a po rozmrazení z nich zlejeme prípadnú prebytočnú vodu.
2. Cesto
cesto lístkové 400 gramov • strúhanka 100 gramov
Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu rozvaľkáme na veľkosť cca 40 x 30 cm. Cesto posypeme polovicou pripravenej strúhanky.
3.
Na strúhanku rovnomerne rozvrstvíme polovicu pripravených jabĺk a černíc.
4.
cukor kryštálový 140 gramov • škorica mletá 2 čajové lyžičky • kukuričné lupienky (cornflex) 100 gramov
Ovocie posypeme polovicou pripraveného cukru, 1 ČL škorice a polovicou odvážených kukuričných lupienkov.
5.
vajce slepačie 2 kusy • vločky ovsené • mak mletý
Cesto pevne zavinieme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Tak isto spracujeme druhú polovicu cesta. Obe štrúdle na plechu natrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme jemnými ovsenými vločkami a makom. Štrúdle po vrchu poprepichujeme vidličkou na viacerých miestach.
6.
Pečieme v stredne teplej rúre cca 45 minút. Po vychladnutí pokrájame.
Dobrú chuť!