Recept na jednoduchú a pomerne rýchlu prípravu domácej štrúdle z lístkového cesta.
recept,fotorecept,cesto lístkové,strúhanka,jablká,cukor kryštálový,škorica mletá,orechy vlašské mleté,Štrúdle
Štrúdle
Kuchtil
Počet porcií
10
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka
1.
cesto lístkové 500 gramov
Lístkové cesto si prekrojíme na dve polovice a každú vyvaľkáme približne na dĺžku plechu a šírku 35-40 cm.
3.
jablká 1 kilogram • cukor kryštálový 4 polievkové lyžice • škorica mletá
Do rovnakej oblasti pridáme polovicu nastrúhaných jabĺk, ktoré ešte posypeme dvoma lyžicami cukru a mletou škoricou.
4.
orechy vlašské mleté 4 polievkové lyžice
Pridáme mleté orechy a môžeme začať baliť. Kratšie strany preložíme smerom dnu, aby uvoľnená šťava pri pečení neunikla.
5.
Boky preložíme pozdĺžne cez plnku a prilačíme aby sa spojili. Rovnako spracujeme aj druhú časť cesta a dáme piecť na 180 stupňoch približne 40 minút.
Dobrú chuť!
cesto lístkové | 500 | gramov | |
cukor kryštálový | 4 | polievkové lyžice | |
jablká | 1 | kilogram | |
orechy vlašské mleté | 4 | polievkové lyžice | |
strúhanka | 4 | polievkové lyžice | |
škorica mletá | - |