Jablková štrudľa v lístkovom ceste

Recept na jednoduchú a pomerne rýchlu prípravu domácej štrúdle z lístkového cesta.
recept,fotorecept,cesto lístkové,strúhanka,jablká,cukor kryštálový,škorica mletá,orechy vlašské mleté,Štrúdle,Sezónne recepty
Štrúdle
Kategórie
Štrúdle › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 ?? | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 4 242 | polievkové lyžice kcal | |
jablká | 1 610 | kilogram kcal | |
orechy vlašské mleté | 4 405 | polievkové lyžice kcal | |
strúhanka | 4 224 | polievkové lyžice kcal | |
škorica mletá | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
cesto lístkové 500 gramov
Lístkové cesto si prekrojíme na dve polovice a každú vyvaľkáme približne na dĺžku plechu a šírku 35-40 cm.


3.
jablká 1 kilogram • cukor kryštálový 4 polievkové lyžice • škorica mletá
Do rovnakej oblasti pridáme polovicu nastrúhaných jabĺk, ktoré ešte posypeme dvoma lyžicami cukru a mletou škoricou.

4.
orechy vlašské mleté 4 polievkové lyžice
Pridáme mleté orechy a môžeme začať baliť. Kratšie strany preložíme smerom dnu, aby uvoľnená šťava pri pečení neunikla.

5.
Boky preložíme pozdĺžne cez plnku a prilačíme aby sa spojili. Rovnako spracujeme aj druhú časť cesta a dáme piecť na 180 stupňoch približne 40 minút.

Dobrú chuť!