RECEPTY

Jablkovo-makové oči

Jablkovo-makové oči

Chutná a šťavnatá dvojštrúdľa.

recept,fotorecept,jablká,mak,mak,Štrúdle

Štrúdle

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové400gramov
cukor kryštálový120gramov
cukor práškový-
hrozienka100gramov
jablká800gramov
mak150gramov
mak-
mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
strúhanka2polievkové lyžice
vajce slepačie1kus
vločky ražné40gramov

 

Recept

1. Jablková plnka

jablká 800 gramov  hrozienka 100 gramov

Jablká umyjeme, očistíme a postrúhame nahrubo. Hrozienka umyjeme a necháme namočené vo vode.

2. 

vločky ražné 40 gramov

Vločky pomelieme, prisypeme ich k jablkám a premiešame. Necháme chvíľu postáť.

3. 

cukor kryštálový 40 gramov

Do jabĺk primiešame scedené hrozienka a cukor.

4. Maková plnka

mak 150 gramov  mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov  cukor kryštálový 80 gramov

Mak pomelieme, zalejeme horúcim mliekom, necháme vychladnúť a vmiešame do neho cukor.

5. Cesto

cesto lístkové 400 gramov  vajce slepačie 1 kus

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľký štvorec (40x40 cm). Po obvode a cez stred ho natrieme rozšľahaným vajíčkom. Do každého obdĺžnika, ktoré nám vykreslilo vajce, nasypeme po lyžici strúhanky. Strúhanku rozložíme po vajíčko.

6. Plnenie

strúhanka 2 polievkové lyžice

Na strúhanku nanesieme jablkovú plnku. Na jablkovú plnku rozložíme makovú.

7. 

Cesto s plnkou stočíme od okrajov ku stredu.

8. 

Vzniknutú dvojštrúdľu...

9. 

mak

... opatrne premiestnime na papier, alebo podložku, na pečenie. Papier so štrúdľou vtiahneme na plech. Štrúdľu potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nemletým makom.

10. 

cukor práškový

Pečieme v rozohriatej rúre 25 minút. Upečenú dvojštrúdľu posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies