svetvomne.sk

Tvarohovo-jablková buchta

    

Vynikajúci, rýchly, šťavnatý koláčik.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesto lístkové275gramov
cukor kryštálový40gramov
cukor vanilkový30gramov
jablká250gramov
tvaroh jemný mäkký350gramov
vajce slepačie1kus
škorica mletá1.5čajovej lyžičky

1. 

jablká 250 gramov  cesto lístkové 275 gramov  cukor kryštálový 40 gramov  škorica mletá 1.5 čajovej lyžičky

Jablká očistíme a nahrubo nastrúhame. Štrúdľové cesto rozvinieme na plech. Papier, na ktorom bolo zvinuté je od spodku cesta a slúži ako papier na pečenie. Na jeden okraj cesta, nie úplne na kraj, navrstvíme vyžmýkané jablká. Posypeme ich cukrom a škoricou.

2. 

tvaroh jemný mäkký 350 gramov  cukor vanilkový 30 gramov

Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a navrstvíme ho na jablká.

3. 

Cesto na plechu bez náplne preložíme cez plnku...

4. 

vajce slepačie 1 kus

... natrieme rozšľahaným vajíčkom a menším okrajom buchtu uzavrieme.

5. 

Ostrým nožom nakrojíme navrchu mriežku. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200°C 20 minút. Po vychladnutí buchtu nakrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť