Tvarohovo-jablková buchta

Vynikajúci, rýchly, šťavnatý koláčik.
recept,fotorecept,jablká,tvaroh jemný mäkký,Štrúdle
Štrúdle
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 1100 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 40 161 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 30 109 | gramov kcal | |
jablká | 250 153 | gramov kcal | |
tvaroh jemný mäkký | 350 417 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
škorica mletá | 1.5 19 | čajovej lyžičky kcal |
Recept
1.
jablká 250 gramov • cesto lístkové 275 gramov • cukor kryštálový 40 gramov • škorica mletá 1.5 čajovej lyžičky
Jablká očistíme a nahrubo nastrúhame. Štrúdľové cesto rozvinieme na plech. Papier, na ktorom bolo zvinuté je od spodku cesta a slúži ako papier na pečenie. Na jeden okraj cesta, nie úplne na kraj, navrstvíme vyžmýkané jablká. Posypeme ich cukrom a škoricou.

2.
tvaroh jemný mäkký 350 gramov • cukor vanilkový 30 gramov
Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a navrstvíme ho na jablká.

3.
Cesto na plechu bez náplne preložíme cez plnku...


5.
Ostrým nožom nakrojíme navrchu mriežku. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200°C 20 minút. Po vychladnutí buchtu nakrájame.

Dobrú chuť!