svetvomne.sk

Slivkovo tvarohová štrúdľa

    

Jednoduchá a rýchla štrúdľa z predpripraveného polotovaru - ručne ťahaného štrúdľového cesta.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

štrúdľové cesto - ručne ťahané 190 gramov  maslo 40 gramov

Štrúdľové cesto (4 ks) rozbalíme a položíme dva a dva plátky na seba. Na cestá nastrúhame maslo.

2. 

strúhanka 50 gramov  slivkový kompót 700 gramov

Posypeme strúhankou, na každé cesto 25 gramov. Rovnomerne rozložíme scedené, pokrájané, kompótované slivky.

3. 

cukor kryštálový 100 gramov

Slivky posypeme na polovicu rozdeleným cukrom.

4. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov

Na slivky lyžicou rozdelíme tvaroh. Po 250 g na každé cesto.

5. 

vajce slepačie 1 kus

Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a štrúdle zavinieme.

6. 

Preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Okraje zahneme pod štrúdle, celé ich potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou.

7. 

cukor práškový

Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 15-20 minút. Teplé štrúdle po upečení posypeme preosiatym práškovým cukrom. Necháme vychladnúť a šikmo nakrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť