Slivkovo tvarohová štrúdľa
Jednoduchá a rýchla štrúdľa z predpripraveného polotovaru - ručne ťahaného štrúdľového cesta.
recept,fotorecept,slivkový kompót,tvaroh jemný mäkký,Štrúdle
Štrúdle
Kategórie
Štrúdle
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
maslo | 40 | gramov | |
slivkový kompót | 700 | gramov | |
strúhanka | 50 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 500 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
štrúdľové cesto - ručne ťahané | 190 | gramov |
Recept
1.
štrúdľové cesto - ručne ťahané 190 gramov • maslo 40 gramov
Štrúdľové cesto (4 ks) rozbalíme a položíme dva a dva plátky na seba. Na cestá nastrúhame maslo.
2.
strúhanka 50 gramov • slivkový kompót 700 gramov
Posypeme strúhankou, na každé cesto 25 gramov. Rovnomerne rozložíme scedené, pokrájané, kompótované slivky.
6.
Preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Okraje zahneme pod štrúdle, celé ich potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou.
7.
Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 15-20 minút. Teplé štrúdle po upečení posypeme preosiatym práškovým cukrom. Necháme vychladnúť a šikmo nakrájame.
Dobrú chuť!