svetvomne.sk

Jablkovo-orechová a jablkovo-maková štrúdľa

    

Príprava jednoduchých štrúdiel z lístkového cesta.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesto lístkové800gramov
cukor kryštálový200gramov
hrozienka100gramov
jablká1000gramov
mak mletý200gramov
orechy vlašské100gramov
strúhanka2polievkové lyžice
vajce slepačie1kus
vajce slepačie-
škorica mletá1čajová lyžička

1. Jablkovo-orechová

cesto lístkové 400 gramov  jablká 500 gramov  strúhanka 1 polievková lyžica

Jablká očistíme, rozštvrtíme, odstránime jadrovníky a nakrájame ich na malé kúsky - hrubšie plátky. Lístkové cesto natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske a posypeme strúhankou.

Jablkovo-orechová

2. 

hrozienka 50 gramov  orechy vlašské 100 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  cukor kryštálový 100 gramov

Hrozienka namočíme do studenej vody, orechy nožom nasekáme. Na cesto rozložíme jablká, posypeme ich škoricou, pridáme scedené hrozienka, orechy a všetko zasypeme cukrom.

3. 

vajce slepačie 1 kus

Cesto stočíme opatrne do rolády, okraje stláčame. Dávame pozor, aby sa nám cesto nepretrhlo a aby sme štrúdľu jemne ale pevne stočili. Preložíme ju na plech vyložený papierom na pečenie. Popicháme špáradlom a natrieme celú rozšľahaným vajcom.

4. 

Povrch jemne narežeme, naznačíme jednotlivé porcie, a tiež aby mala kade unikať para a štrúdľa nepraskla, znovu potrieme vajíčkom.

5. 

Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na strednom stupni cca 30 minút. Po upečení pocukrujeme práškovým cukrom a necháme dobre vychladnúť, až potom krájame a servírujeme.

6. Jablkovo-maková

cesto lístkové 400 gramov  strúhanka 1 polievková lyžica  jablká 500 gramov  hrozienka 50 gramov  mak mletý 200 gramov  cukor kryštálový 100 gramov  vajce slepačie

Postup prípravy je taký istý ako pri jablkovo-orechovej štrúdli. Namiesto orechov však použijeme mletý mak.

Jablkovo-maková

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť