Makovo-višňová štrúdľa z lístkového cesta

Rýchla verzia klasického dezertu z krehkého lístkového cesta.
recept,fotorecept,mak mletý,višne,Štrúdle
Štrúdle
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 2000 | gramov kcal | |
cukor práškový | 4 156 | polievkové lyžice kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
cukor vanilkový | 1 73 | kus kcal | |
lekvár višňový | 0 ?? | kcal | |
mak mletý | 160 866 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 0.15 72 | litra kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
višne | 300 150 | gramov kcal | |
škorica mletá | 1 13 | čajová lyžička kcal |
Recept
1. Príprava plnky
mak mletý 160 gramov • mlieko polotučné 1,5% 0.15 litra • cukor vanilkový 1 kus • cukor práškový 4 polievkové lyžice • škorica mletá 1 čajová lyžička
Mletý mak sparíme (zalejeme) horúcim mliekom, pridáme vanilkový cukor, práškový cukor, škoricu a premiešame.

2.
cesto lístkové 500 gramov • višne 300 gramov • lekvár višňový
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5 mm, potrieme lekvárom a rovnomerne nanesieme makovú plnku. Po plnke rozhádžeme vykôstkované višne.

3.
Cesto opatrne zrolujeme do závinu.


5.
Pečieme v rúre rozohriatej na 180 - 200°C asi 20 minút do zlatova.


Dobrú chuť!