svetvomne.sk

Makovo-višňová štrúdľa z lístkového cesta

     

Rýchla verzia klasického dezertu z krehkého lístkového cesta.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. Príprava plnky

mak mletý 160 g  mlieko polotučné 1,5% 0.15 l  cukor vanilkový 1 ks  cukor práškový 4 PL  škorica mletá 1 ČL

Mletý mak sparíme (zalejeme) horúcim mliekom, pridáme vanilkový cukor, práškový cukor, škoricu a premiešame.

Príprava plnky

2. 

cesto lístkové 500 g  višňe 300 g  lekvár višňový

Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5 mm, potrieme lekvárom a rovnomerne nanesieme makovú plnku. Po plnke rozhádžeme vykôstkované višne.

3. 

Cesto opatrne zrolujeme do závinu.

4. 

vajce slepačie 1 ks

Povrch cesta potrieme rozšľahaným vajcom.

5. 

Pečieme v rúre rozohriatej na 180 - 200°C asi 20 minút do zlatova.

6. 

cukor práškový

Povrch štrúdle posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť