svetvomne.sk

Makovo-višňová štrúdľa z lístkového cesta

    

Rýchla verzia klasického dezertu z krehkého lístkového cesta.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. Príprava plnky

mak mletý 160 gramov  mlieko polotučné 1,5% 0.15 litra  cukor vanilkový 1 kus  cukor práškový 4 polievkové lyžice  škorica mletá 1 čajová lyžička

Mletý mak sparíme (zalejeme) horúcim mliekom, pridáme vanilkový cukor, práškový cukor, škoricu a premiešame.

Príprava plnky

2. 

cesto lístkové 500 gramov  višne 300 gramov  lekvár višňový

Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5 mm, potrieme lekvárom a rovnomerne nanesieme makovú plnku. Po plnke rozhádžeme vykôstkované višne.

3. 

Cesto opatrne zrolujeme do závinu.

4. 

vajce slepačie 1 kus

Povrch cesta potrieme rozšľahaným vajcom.

5. 

Pečieme v rúre rozohriatej na 180 - 200°C asi 20 minút do zlatova.

6. 

cukor práškový

Povrch štrúdle posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť