Makovo-mrkvové koláčiky
Recept na chutné makové mafiny so zdravou mrkvou, ktorú si v koláčikoch takmer nevšimnete..
recept,fotorecept,mrkva,jogurt biely 3,5% tuku,mak mletý,Mafiny
Mafiny
Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | 1 | kus | |
cukor kryštálový | 120 | gramov | |
cukor vanilkový | 8 | gramov | |
jogurt biely 3,5% tuku | 200 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 | gramov | |
mak mletý | 80 | gramov | |
mrkva | 200 | gramov | |
múka polohrubá | 200 | gramov | |
olej slnečnicový | 80 | mililitrov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička |
Recept
2.
citrón 1 kus
Citrón dobre umyjeme, jeho kôru sčasti postrúhame do mrkvy. Potom z citróna vytlačíme šťavu a tiež ju pridáme k mrkve.
3.
jogurt biely 3,5% tuku 200 gramov • olej slnečnicový 80 mililitrov • vajce slepačie 1 kus
Do mrkvového základu nalejeme jogurt, olej a pridáme vajíčko. Zamiešame.
4. Suchá zmes
múka polohrubá 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov • cukor kryštálový 120 gramov • škorica mletá 1 čajová lyžička • cukor vanilkový 8 gramov • mak mletý 80 gramov
Do hlbšej misy nasypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom, pridáme cukor, škoricu, vanilkový cukor a mletý mak. Zamiešame.
5. Cesto
Obe zmesi zmiešame...
6.
... a vymiešame tak, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne spojili.
7.
Do foriem na mafiny povkladáme papierové košíčky a pomocou naberačky na zmrzlinu nadávkujeme cesto. Do každého košíka vložíme jednu naberačku, alebo cesto naložíme lyžicou do 2/3 každej formy.
8.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180° C 20-25 minút. Či sú mafinky upečené vyskúšame pomocou špajdle. Špajdľu zapichneme do koláčika a po jej vytiahnutí musí byť na konci suchá, nelepivá.
9.
Hotové koláčiky pocukrujeme.
Dobrú chuť!