Medovo-perníkové mafiny

Jednoduché mafinky s vôňou Vianoc.
recept,fotorecept,korenie perníkové,med,Mafiny
Mafiny
Kuchtil
Počet porcií
12
Hmotnosť porcie
70 g
Energia porcie
245 kcal
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
nízka
Kategórie
Mafiny ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 80 311 | gramov kcal | |
korenie perníkové | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 12 | polievková lyžica kcal | |
maslo | 90 661 | gramov kcal | |
med | 2 99 | polievkové lyžice kcal | |
múka polohrubá | 250 890 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1. Sypké ingrediencie
múka polohrubá 250 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 polievková lyžica • cukor práškový 80 gramov • korenie perníkové 1 čajová lyžička
Múku zmiešame s kypriacim práškom, cukrom a perníkovým korením.

2. Tekuté ingrediencie
vajce slepačie 2 kusy • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • med 2 polievkové lyžice
Vajíčka vymiešame so smotanou. Primiešame tekutý med.

3. Cesto
maslo 90 gramov
Do sypkej zmesi zamiešame tekutú zmes a prilejeme vychladené rozpustené maslo.

4.
Cesto zľahka zamiešame.

5.
Naplníme ho do dvoch tretín mafinových košíčkov vložených do foriem. Pečieme 15 minút pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!