Medovo-perníkové mafiny
Jednoduché mafinky s vôňou Vianoc.
recept,fotorecept,korenie perníkové,med,Mafiny
Mafiny
Kategórie
Mafiny ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 80 | gramov | |
korenie perníkové | 1 | čajová lyžička | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | polievková lyžica | |
maslo | 90 | gramov | |
med | 2 | polievkové lyžice | |
múka polohrubá | 250 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1. Sypké ingrediencie
múka polohrubá 250 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 polievková lyžica • cukor práškový 80 gramov • korenie perníkové 1 čajová lyžička
Múku zmiešame s kypriacim práškom, cukrom a perníkovým korením.
2. Tekuté ingrediencie
vajce slepačie 2 kusy • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • med 2 polievkové lyžice
Vajíčka vymiešame so smotanou. Primiešame tekutý med.
3. Cesto
maslo 90 gramov
Do sypkej zmesi zamiešame tekutú zmes a prilejeme vychladené rozpustené maslo.
4.
Cesto zľahka zamiešame.
5.
Naplníme ho do dvoch tretín mafinových košíčkov vložených do foriem. Pečieme 15 minút pri teplote 200°C.
Dobrú chuť!